Dada za toa da si potvrdam deka sum rh pozitiv vaka so rezul. Od drzavna ne mi e mirna dusickava fala ti mn
Имам упат за нс трансфузиологија за проверка на крвна група и рх фактор, на денот кога ќе проверувам ќе сум полни 10 недели. Па ме интересира дали сега ќе ми напишат тоа мислење кое ќе ми треба за рефундација на парите кога ќе ја примам инекцијата или ќе треба повторно да одам кога ќе дојде време за тоа?
Девојки, гинекологот ми кажа да си ја купам инекцијата и дека ќе ми ја стави кај него во ординација бидејки сум сигурна во мојата крвна група, сум крводарител. Меѓутоа ме интересира доколку така си ја купам инекцијата и тој ми ја стаи нема да има никаква рефундација или ...
Па тој резултат што ќе го добиеш со крвната група ќе го приложиш кога ќе дојде време, а можеш и фотокопија да им дадеш. Нема потреба пак да испитуваш, тебе крвната група нема да ти се смени Искра, имаше една членка наназад која кажа дека не правела испитување и на трансфузиологија, дека и ги рефундирале парите само со мислењето на докторот, картончето од крвна група и фискалната сметка. Мислам @Lejlaah беше, ако може ќе ти пише.
Ke dobies kartonce so krvna grupa. Toa ti treba za refundacija. So recept, potvrda deka si ja primila inekcijata, fiskalna i smetkopotvrda i obrazecot od fond podnesuvas za refundacija
Ќе земеш упат за трансфузиологија. Ќе појдеш ќе дадеш крв,ќе назначиш за што ти треба и мислење од трансфузиолог. Потоа ќе си ја купиш инекцијата ќе си ја чуваш фискалната. Ќе појдеш кај матичниот гинеколог ќе примиш,ќе ти даде потврда и со сите тие документи ќе појдеш да ти рефундираат. Јас ја земав 2850 ми рефундираа 2150.
Женски за колку време отприлика по доставување на документите ви ги префрлија од социјално назад парите?
@Lejlaah што направи, ти ги рефундираа ли парите само со тој извештај без мислење или не, и што друго поднесе во фондот?
Морав да имам мислење така да отидов пак на трансфузиологија за мислење го земав и поднесов. Се што требаше беше која крвна група сум. Мислењето дека требам да ја примам. Потврда од гинеколог дека ја примив и кога ја примив и фискална од аптека кога ја купив.Да ми ги рефундираа
Мајки мене оваа ми е 2ра бременост, лани ова време исто бев бремена и тогаш испитував крвна група, комбс или како и да се викаше... е сега треба ли повторно да правам испитувања или ќе ми важи тоа од минатата година?
Ако си негативна нема да ти се важи за рефундација на инекцијата. Ќе мора на ново документи да собереш.
Апсолутно! Истото го искоментирав тука кога прашував па и на матичниот му кажав... На жалост пак се мафтав по болници.
Задолжотелно е rh? Јас веќе треба да се порпдам а немам птоверено..башка што матичниот не ми ни спомнал