Мене и во бременост и после пораѓај кај што се пораѓав ми ги дадоа во нашата болница во мојот град. Ништо не платив.
После породување и после спонтан ја добив во болница во мојот град и во Скопје. А сега кај што живеам ми викаат Така и треба. И мене ми ја дадоа после породувањето во мојот град, а во Скопје ми ја дадоа после спонтаниот. Сега кај што живеам требало да си ја купам. Мислам дека не е во ред.
Не е поради короната. Треба да се фаќаат врски за да се добие она што ни следува. и пред короната им бараа да си купат.
Па добро бе мамички овие во државна болница имаат ли милост кон нас бремените една жена пред мене можеби чекаше 40мин за да ја примат среќа мм се побуни за да дојдам на ред инаку сигурно ќе чекав последна а термин ми беше 10.10 а имаше и луѓе кои беа од прошла недела закажани хаос за жал е нашето здраство
Јас вчера бев,закажано во 10:00 а уште 3ца исто закажани во 10:00,среќа маж ми 10 пати им кажа женами е трудна не може на топлото па ме примија одма.Хаос невиден е
Каде, на ГАК? Јас вчера бев ама од 13:30. Чекаа пред мене ама добро беше, немаше некоја тензија. Почекав 10-15 минути.Изгледа поручек е полабаво... Минатиот пат во 8-9 саат хаос беше.
На трансфузиологија гужва видов и вчера и во понеделникот. Посебно времето околу пауза кога им е. Хематологија е одма до трансфузиологија, да не се помешале нешто... И таму прават рх фактор? Не знаев...
Идни мајки имам едно итно прашање... Од колку саат може да се земаат резултати за Coombs тест на трансфузиологија. Бев во средата за анализа ми рекоа резултати во петок, ама сосем заборавив да прашам од колку. Дека сум врзана со време и мора од таму да одам кај матичната да ми ја стави. Ви благодарам однапред на сите, ако некоја може да ми помогне
Гледам за денес ти е прашањево, ако не ти одговорат до тогаш, јас не памтам одамна беше, но мислам дека независно од времето и јас го подигнав резултатот во друго време.. Се надевам нема да имаш проблем, со среќа
Фала ви уште еднаш на сите, завршив работа, ги земав резултатите, во сите графи пишува негативен и долу има препорака да се прими инекцијата, ако таткото е РХ+, па здравје вторник ќе ја примам инекцијата.