Иста крвна група Јас мислам дека нема никаков пробем што сте иста крвна група со дечко ти, но штом си бремена 3-4 недели како што велиш, појди си на гинеколог најдобро, ем да ти потврди бременост, ем да си прашаш се во врска со бременоста. Тоа ти е мој совет А инаку повраќањето нема врска со НЕподнесувањето на бебето, од каде таква глупост ти пала на памет , тоа е сосем нормално во почетокот на бременоста, т.е. во првите месеци , не можеш да јадеш, ти се повраќа, не поднесуваш мириси итн. Значи мој совет-правец на гинеколог. Ти посакувам среќа и убава бременост
Иста крвна група Јас знам дека доколку и двајцата родители имаат негативна крвна група тогаш не е во ред, а за оваа мислам нема врска како и да е под итно да одиш на гинеколог, има некои работи што мора да се направат во првото тримесечје од бременоста
Иста крвна група Не е во ред кога двајцата родители имаат различни rh фактори, тогаш треба да примаш инекција, а не кога имате иста крвна група На пр. ако ти си 0- , а тој е 0+, или обратно, или било која др крвна група, на пр ти да си А+, а он Б- ... Ти посакувам убава бременост!
Ме интересира дали доколку двајцата родители се А- жената треба да ја прима вакцината рогам мислам дека се викаше има ли некој такво искуство
Нема потреба ако двајцата се А-, и детето најверојатно ќе биде негатив, која и да му е крвната група, дали А, дали 0
мислам дека нема врска која крвна група е мажот се зависи од жената доколку е со негативен рх фактор жената мора да ја прими вакцината без разлика дали мажот е позитивен или негативен позз
И јас знам така зошто јас примав вакцина па не ме прашаа каква крвна група е мажот ми,е сега на снаата и на брат ми они си рекле оти се иста крвна група и им рекле не треба вакцина затоа прашувам благодарам на одговорот
Има врска, како што веќе објасни Анат. Ако двајцата родители се со негативен резус фактор, најверојатно и детето ќе биде. Во принцип, се одредува крвната група на детето, па се гледа според тоа. Ако детето е рх+, тогаш се прима инекцијата.
A dokolu zenskoto e O- a i maskoto e O- ?? Dali toa vlijae nesto?dokolku nekoj znae poopsirno neka pisi.
Здраво, здраво! Поздрав до сите на групава. Јас и порано имав пишано на темава, но сакам да слушнам повеќе мислења или искуства. Имено, јас и мојот партнер сме со иста крвна група и ист RH-фактор 0 - Се консултирав со некои другарки за тоа и ми кажаа дека доколку имаме дете нема да биде во ред . Или пак дека пред да забременам треба да примам некој инекција. Мносу сум загрижена. Ве молам за одговор
Јас сум о-негатив и сега читам дека се правело некој Кумбсов тест со кој се регистрираат антитела, меѓутоа ништо не ми е јасно. Некаде пишува дека се прави од 16-18 недела, некаде 28, некде пишува при прва бременост не се прави, некаде дека се прави, и доколку е позитивен тестот се прима инјекција. Ако некој имал искуство или се разбира повеќе - нека пише, бидејќи збунета сум скроз, а матичниот не ми спомна ништо такво кога му реков дека сум о-негатив.
Јас сум А- и правев испитување во државна за крвна група и ми рекоа дека мора да примам вакцина во 28 недела Рогам мислам дека беше и ја примив,кога се породив му ја проверија крвната група на бебчето и испадна дека е А+ и морав пак да примам Рогам,така да мислам дека треба да направиш проверка и дека ќе треба да ја примаш вакцината,се си мислам дека се прима да се нема компликации со втора бременост
јас сум 0 - јас ја примив по пораѓањето со двете деца тие се позитив група ,не правев никакви тестови ни испитувања па еве јас и моите деца сме добри
Jas sum A- a mazot AB+ krvna grupa.Pred 4 god imav spontan koj zavrsi so kiretaza.Po kiretazata mi stavija injekcija Partobulin.Sega sum povtorno bremena i me intereshra dali pak treba da ja primam taa injekcija.Ginekologot nisto ne mi spomna koga mu kazav deka sum rh-
Zdravo! Jas sum nova na forumov, se iznacitav ama nikako da najdam dali ima nekakvi poteskotii vo zabremenuvanjeto ako i jas i soprugot sme B pozitivni? Ve molam ako znae nekoj da me izvesti, fala