Околу 2900 беше инјекцијата, за рефундација одбиваат ддв и партиципација и мислам дека околу 2500 негде враќаат, ко што се сеќавам
Јас во првата бременост примав Рогам. Е сега прашањето ми е дали ќе треба да примам и во втората бременост? Јас сум Б-, сопругот АБ+, ќеркичката Б+.
Zdravo feminki, sakam da ve prasam za mislenje.. treba da ja primam inekcijata IMMUNOGLOBULIN (poradi razlicnite krvni grupi na mene i sporugot jas 0-, on A+) Prasanjeto mi e dali treba da vnimavam pri ishranata pred i po inekcijata nekolku dena?
Девојки здраво. Јас сум А- и мислам ќе треба да ја примам оваа инекција, ама нели прво се правел тој коомбс тест( незнам дали така се викаше). Секаде различно велат некаде 27 некаде 28 недела дека се прима. Јас сум 27+2 дали оваа недела да одам кај матичниот пошто и незнам за колку време излегува тој резултат. Или да чекам полна 28ма ? Вие што се разбирате, советувајте ме.
Оваа недела треба да го направиш тестот (резултати имаш за 2-3 дена на трансфузиологија), а инекцијата треба да ја примиш наредната недела односно во 28ма.
Здраво мамички , прв пат наидувам на темава и прв пат сум бремена немам слушнато за ништо од што пишувате дали може да ми објасни некој на кратко? Јас сум AB + маж ми A + .
Само за рх - важи овај тест,ако мажот е позитивен а мајката негативна за да не ствара анти за наредното.
Majki, mene maticnata ne moze da mi najde termin za krvna grupa i antitela dali ova se vika cooms test sto go vikate, kade mozam da najdam termin za ispituvanje Jas sum rh negativ A1 i sum 25 + 3, maticnata vika deka mora povtorno da da se ispita krvna grupa i antitela pred da se primi inekcijata
Да тоа е и за тој кумбсов тест што треба пред инекцијата да се испита. Јас не сум од Ск за да ти помогнам, мојот матичен ми вели да одам во четврток ама јас денес или утре ќе одам да видам што и како бидејќи јас сум 27 и 3 дена, наредна недела да ја примам инекцијата треба. Да не ме окасни.
Каде приватно мила ? Кога бев во Ремедика таму ми предложија да го прават тој тест, ама не сум од Ск и не ми се малтретира до таму.
Само да се надоврзам, ако го правите приватно тестот, нема да можете да си направите поврат на средствата за инекцијата.