@tweety123 имам пишувано во темава со двете деца во бременоста правев кумбус тест и во двете бремености гинекологот што ме породуваше одлучи да не ги примам инекцијарс туку само после пораѓај доколку бебето е позитив.
Здраво женски, како што прочитав инекцијата се прима 27 28 недела, јас сум 29+4 и утре треба да ја примам инекцијата.. Дали некоја од вас ја примила така касно?
Devojki so upat sum za naredna nedela na transfuzologija da pravam kumbus test…kazete mi koja cena e testot?
Ti blagodaram, a kazi mi dali tamu ti ispituvaat krvna grupa ili mora naknadno upat i za toa ? Jas znam koja krvna grupa sum ama nemam dokument, samo vo kniska sto mi pisuva.
На самиот резултат ти ја пишува и крвната група и РХ факторот, само ако мислиш и понатаму дали може да ти послужи овој резултат за на породувањето како доказ за крвна група не се распрашав јас, бидејќи имам документ за крвна група од претходно. Прашај си за сигурно ако ти е тоа мисла, ама мислам дека би требало да може да се искористи и за таа намена
Дали ке може некој кој ја има земено инекцијава во скоро време да ми каже каде ја има...Во неколку аптеки се јавив ја немаат
Здраво девојки, втора бременост ми е, во првата примив инекција и пред и после пораѓај бебето ми беше позитив. Дали сега во втората бременост повторно ќе треба да примам пред пораѓај?
@Klara91 ќе правиш Кумбус тест во 27 недела.Во зависност од резултатот ќе примиш во 28 ма. Ама како што гледам пракса им е да ја даваат било кумбусот позитивен или негативен. Со двете бремености гинекологот што ме пораѓаше одлучи да не примам во 28 недела инекција само после пораѓај доколку бебето е позитивна крвна група. И двете се позитивни
Здраво,една информација,доколку знае некој.Јас РХ-, со првото дете проверена крвна група во 8ми Септември, примена Рогам инекција во 28ма недела,и уште една после породување(бебе РХ+).Сега сум бремена со 2ро, 25та недела.Дали треба пак истата процедура и повторно да проверувам крвна група која што е иста цел живот, за да примам пак инекција во 28ма недела?Најдосадно е да се дреме пола ден на трансфузија на жешково
Јас еднаш извадив крвна група и со листот одам сегде. Имав две неуспешни бремености и со двете примав Рогам на основа на тој лист.
Треба да ја примам инекцијава,кажете ми дали знаете каде низ скопје ја има како рогам? Во зегин ми ја даваа како замена
Замена? Имуноро се прима кај нас незнам за каква замена ви кажале,јас кога требаше да ја примам матичната на розева рецепта ми запиша имуноро.
Мене во 3 аптеки ми рекоа дека рогам било пред 20 години хахаха. Првиот пат примав Имуноро, вториот Рофилак. Разликата = имуноро е прашак со ампула за растворање па инјектирање на истата, Рофилак е веќе готова инјекција.