Здраво, сакам да прашам јас и сопругот сме 0-, и кога и спомнав на матичната рече нема потреба од тест и инекција...дали некој има вакво искуство и дали сепак треба да го направам тестот..
Мислам дека тестирањето се прави само доколку сте различна рх група со таткото. Во вашиот случај нема потреба.
Здраво, Оваа ми е прва бременост. Правев тест за крвна група и рх фактор, јас сум 0 негатив, и имам скрининг на антитела позитивен. Дали тоа значи дека бебето е позитивно и дека ке треба да примам инекција во 28ма недела?
Тој тест секогаш испаѓа позитивен и нема врска со крвната група на бебето, треба да примаш инекција во 28 недела и после пораѓај ако бебето е позитивно.
Zdravo imav spontan, cekam da prokrvaram i da ja primam inekcijata, maticnata doktorka mi rece ke pojdam so uput na bolnica i besplatno ke mi ja apliciraat, a tuka ve citam site deka ja plajkate pa podocna vi refundiraat?
Може и така и така. Јас првиот пат сама си ја купив затоа што дома прокрварев, вториот пат имав болничка киретажа па ме боцнаа одма таму.
Во петокот имав спонтан и ми рекоа во понеделник да одам да ме боцнат бидејќи сум О негатив а не прашаа за сопругот кој фактор е ( инаку он е В негатив) Ист фактор сме, треба да ја примам или не?
Може и така доколку ја имаат во болницата. Јас кога требаше да ја примам, на ГАК ја немаа па си ја купував па ме рефундираа
Сега секако ставаат кога жената е негатив без разлика на РХ фактор на мажот. Има некои правила припишани дека мора да се прими (зашто може не била бремена од мажот). Знам повеќе што примија и по спонтан и по пораѓај,а и мажот негатив.
Oti i jas imav spontan, ama sama cekam da prokrvaram pa da odam da primam inekcija, primi si da ti bidi mirna glata, dvajca doktori dvajca razlicno mi rekoja ama sepak odluciv da ja primam.
Ако е неуспешна бременост да. Ако се родило бебето и е крвна група на мајката не, ако е на таткото се прима.
Женски во која недела се прави тој Кумбсов тест? И дали мора сите што сме рх негатив да го направиме пред да примаме инекција? Јас сум рх негатив,маж ми е позитив. 17+3 сум моментално.
Да задолжително се прави. Јас примив рогам незнам точно која недела не се сеќавам беше пред шест години, ќе се консултираш со гинекологот,а после пораѓај се прима пак ако детето е со позитивен рх фактор ако е негативен не примаш.Исто јас сум негатив,маж ми позитив.