И кај мене така беше со првата бременост,ама сега сметав дека нема потреба да испитувам пак....ќе приложам копија од картончето се надевам ќе биде ок...
Доволно е да пишува дека треба да се прими профилакса. Ќе си го додадеш уз документите и извештајот од твојата крвна група и готово
Фала,само уште ова да не знаеш кој образец се пополнува,да си спремам од дома да не се збуни маж ми таму?
Јас поднесував за рефундација пред месец,таму ми дадоа формулар на шалтерот си побарав си пополнив и дадов сметкопотврда од инекцијата и копија и оригинал,потврда од докторот што ми ја аплицирал,копија од трансакциска сметка и копија и оригинал од кумбсот.
Крвна група нема потреба да испитуваш пак, ќе си направиш само кумбсов тест и доколку треба да примиш инекција заедно ќе си ги прикачиш и тоа е, барем јас така направив за втората бременост и немаше проблем
Не само оригинал од кумбс тестот,пошто другите трудници ако немаат индикација не ни прават кумбс и не ни примаат инекција ако не се негатив крвна група. Само тестот треба. Трансфузиолог нема потреба нити сум отишла во бременоста. Само тој што ја аплицирал дава потврда и таа потврда треба. Мене матичниот гинеколог ми ја аплицираше.
За кумбс тест на трансфузиологија со упатот од гинеколог се плаќаше нешто? И дали доколку отидам половина час пред терминот би ме примиле?
Да да имам упат за во лабораторија, не ми треба преглед. Само не се сеќавав дали се плаќаше нешто. Фала ти.