Во ниедна бременост не ми го дале на прокрварување. Со првата бременост прокрварев уште во 7гн, отидов на приватно, потрнцирав и за крвна група и дека таткото е рх+ ми рекоа нема да се прими. Си ја примив во 28гн. Со втора бременост прокрварев исто не ми ја дадоа. Тек после абортуси примав
Здраво, јас бев во иста ситуација, прокрварев околу 6тата недела и неколку пати имав исто така исцедоци после тоа, не примив инекција, се консултирав со гинекологот тогаш рече нема потреба,доколку имам крварење после 12та недела да примам, а доколку не да си почекам до 28ма недела.
Трајковски newborn ме советуваше за Кумбусов тест во прво тромесечие, т.е сега сум 6+5 ми рече дури следна недела да го направам. Гледам обично сите правите подоцна. Има ли некој што правел толку рано? Се прави ли на приватно? Инаку близначка бременост.
Moze e toj za krvna grupa poseben izvestaj. Jas imam od transfuziona medicina za krvna grupa ne e vakov. Izgleda ovoj razlicen.
Јас имам ист ваков извештај од кумбсов, од пред 4г, ама пишува на мојот горе лај крвна група која сум. И тој ми е валиден за крвната група, сега изгледа само за крвна група е посебен
Значи пак треба да се оди.. инаку ако ова е кумбусов и се е негативно, тоа е добро така? Препораката најдолу е само поради тоа што секако сите ја примаат?
Дали некој имал уплата за брзо бреме за инекцијава? Поднесено документи на 2 мај и сеуште нема пари. Од таму ме маткаат дека кај нив се било ок процесирано било демек до трезор е проблемот како вака.
@L. ana Да не имате примано крвни единици до сега?Според кажувањата на докторите обично знаат да се појават антитела доколку сте примале крв или во многу ретки случаи организмот сам природно да ги создал. Кај мене излезе второто па секој месец го следам нивниот титар.
Здраво, правеше ли дополнителни испитувања? И кај мене се појавија антитела на вториот тест во 26 недела
Decki kako se vika taa injekcijata? Citam Rogan nesto, a mene skroz druga mi kazaa. Da je zgresam ne e bas eftina
Mene maticnata mi zakaza za Gak pa tamu ke mi kazele kakva da zemam imalo poke dali vidovi dali iminja ne znam.