Имуноро и рофилак. Јас овие две ги имам примано. Имуноро е прашок со ампула за да ја растворат, другава е веќе спремна инекција. За други дали има не знам
Мене во 28 недела Имуноро ме боцнаа (сама си ја купуваш и чувај ги документите можеш во фонд да одиш за рефундирање) а 24 часа после породување во болница Рофилак ме боцнаа.
2860 denari. Dokumenti: -original fiskalna so smetkopotvrda + kopija -original izvestaj od maticen ginekolog za aplikacija - original izvestaj od transfuziologija so preporaka deka treba da ja primis (Coombs-ov test) + kopija - kopija na transakciska smetka Ne ja ima sekade, jas vo Zegin ja kupiv, mi kazaa kade ima na lager pa tamu bev. Viola ni edna nemaa, so naracka od magacin samo.
Оригинал извештај од трансфузиологија никогаш не сум давала. Тоа е уствари резултатот од кумбсот и воедно е и оригинал резултат од крвна група. Тоа си го чувам во книшка, а во фонд носев копија, никогаш оригинал не побарале. Оригиналот мене ми треба во секое време, за не дај боже
Tocno, originalnot ti treba i za poragjaj go baraat. Oni go gledaat samo i go vrakjaat, a kopijata ja zadrzuvaat, kako i site izvestai vo Fzo sto se podnesuvaat. Moze i direkt so kopijata, ama ako tetkata ne e vo mood, ke ti kaze procitaj na staklovo sto treba i rikverc (a tamu pisuva originalite da se nosat).
Бог дс чува, проста маса народ. И на копијата се гледа печатот од трансфузиологија, абе само да се комплицира кај нас, уназадени до бескрај. Во нормален светот тоа све електронски функционира ссмо кај нас да се губи време и ден од работа за банална работа
На мене копија не ми побараа. Им го дадов оригиналот на увид и после тоа го вратија во книшката. Битно им е документот да има печат.
Kako ke im tekne...mene me prakjaa kopii da si napravam Srekja blisku ima kopirnica. I za patoloska podnesuvav, bog znae dali mi se ok dokumentite, prv pat podnesuvam, toj ne gi ni vide, ni datumi ni butur, gi zema, mi dade brojce i ajt. P.s. I trudna samo eden maz mi dade prednost. Drugo sve na ignore. Kultura 0.
Каква предност, што е тоа во автобус еден не ми стана за да седнам, а сите ме гледаа во стомак божем трудница не виделе. Луѓево не се селат од МК само ради финансии, туку и од простоќа од народ бегаат. Инаку уште враќаат 70% за инекцијата?
Ко отидов за рефунд за таа е*ена инекција, 3 саати седев и чекав. Тоа внатре воздух нема, и трудна и нетрудна ќе ти се слоши. Ред да ти даде некој боже сачувај, а теткицата од шалтер се надевам дека го пиеше најгрдото кафе у живот. Ми се испонаша ко јас од ќефови да сум отишла нејзе да ја видам. Инаку да, 70% без некој денар. Ги рачунав пред 2 години, не се точно 70%
Dali nekoj imal slicno iskustvo? Pravev invitro koe za zal e neuspesno i cekam da dobijam ciklus poradi niska beta.E sega jas sum rh- dali tteba da se obratam za primanje na rogam inekcija? Koga se bocka
Nemas potreba. Dali imase pozitivna beta? Ako bila biohemiska bremenost, i se kacila betata pa padnala, koga ke bides bremena ke primis injekcija, ako soprugot e Rh+, iako moze da ti dadat i da e Rh-. Sega nemas potreba sekako. Imav dve invitra so 4 transferi neuspesni, jas Rh-, on e Rh+, nisto ne primiv. Sega vo bremenost primiv vo 28 nedela mislam bese.
Imav pozitivna beta odese do 84 i doktorot mi kaza da prekinam terapija deka ke bide spontan,eve veke 4-5 dena me maci no nemam uste ciklus.Imav prethodno dve vonmatericni i mi gi izvadija jajovodite no posle sekoja primiv rogam.Jas sum negativ soprugot e pozitiv.I denes bas si pomisliv na ova,a ne go prasav nitu razgovarav nesto so doktorot.
Oh ne znam mila,prasaj si togas da ne utneme tuka po forumive. Mene ne mi dadoa, ama moze razlicno e, posto mene betata sekogas mi bese pod 10 mnogu niska.