Си примала рогам затоа што веќе имало плод, односно се створил крвоток. Во овој случај е биохемиска бременост и не треба да примаш.
Мислам дека не мене ми ја препишаа на розева рецепта или па доколку имаш извештај од гинеколог дека треба да се прими би требало да може со извештај да ја купиш.
Епа тогаш нека пише гинекологот кај што ја водиш бременоста извештај дека има потреба да се прими и би требало да го уважат во аптека. Која недела си?
Mene vo niedna apteka ne mi pobaraa recepta. A ja barav vo edno 5-6 apteki, prvo site na Vodnjanska, pa niz centar, i ja najdov vo Bunjakovec (vidoa vo sistem zegin kade ima) sekade mi kazaa ne treba recept, samo da znaes nema sekade da ja najdes. Zegin ke vidat kaj ima ke odis, posto po edna drzele. Viola mi kazaa samo so naracka prethodno .
Sega vidov na 13.10 ja primiv, na 21.11 imam refundacija. Koga kako, ako prasas tamu vikaat za 3 nedeli ama znae da bide i povekje
Не првиот преглед матичната ми даде да испитам крвна група и coombs. Испадна дека сум pH negative и позитивен coombs. За недела дена ми кажа дека ќе ми даде да одам на уште едно испитување... Првенствено се испаничив ама гледам е честа појава и нема место за паника.