Да прават coombs јас и спомнав на матичната дека претходната бременост (заврши со спонтан) на трансфузија ми рекоа за следна бременост да испитам и доколку има потреба да примам инекција и го покажав извештајот на матичната и два пати правев coombs еднаш во 11та недела и после во 28 недела кога ја примив инекцијата.
I jas i vo prvata, posle poragjaj ne poso bebeto isto se rodi RH-, sega so vtora pak vo 28ma, preventivno zoso ne mozes da znaes koja k.grupa e plodot
Здраво на сите Треба да примам инекција и јас, ми дадоа рецепта да земам rophylac a во аптека ми ја дадоа оваа на сликата. Прашањето ми е дали е истата таа бидејки нема исто име, дали би правеле проблем за рефундирање?
А нема да прават проблем од фонд за рефундирање, бидејки на извештајот од специјалист ја пишува како rophylac?
Нема да ти прават. Истото беше и кај мене, не биле до толку неписмени од фонд. Знаеле какви инекции се
Дали после примање на инекцијата сте имале некоја реакција, настинка температура или слично? Или изгледа јас закачив вирус само
Која недела се примаше инекцијава сум заборавила од првото и дали е иста постапка со втора бременост, земајќи во предвид дека после пораѓај ја примив пак инекцијава?
Ne znam, ama mislam treba vo tekovna 28ma. Ke odis kaj zamenata na matichnata, mora da ima zamena i ke ti dade recept, ke te bocnat i ke ti dadat potbrda deka te bocnale
Јас сум 14та недела и до сеа 3 пати бев на трансфузиологија, и на последните резултати ми пишува пак за еден месец да го повторам. Валда нешто следат? Позитивен ми е coombs и башка антитела. Јас сум АВ- а дечко ми А+. Некој до вакво искуство?