Реткост. После боцкање ќе те држат во ординација 20-30 минути за да се осигураат дека нема да ти влијае негативно.
Дали после пораѓајот одма ја ставаат пак инекцијата? Се нешто ми е на мисла дека ми ја ставија на излагање од болница
Ако сте вие rh negativ а бебето се роди rh positiv во болница обавезно ви ставаат инекција по породувањето,ама мора да ви кажат
Здраво феминки, јас сум 0- во 28 недела примив инекција, по породувањето бебето излезе А+ но во болница не примив инекција после пораѓај.. Сега читам дека требало да примам, може ли да ми кажете кои би биле последиците и дали постои решени за оваа ситуација.
Решение нема. По некое време ќе одиш да направиш кумбс да видиш дали имаш антитела или не, ако имаш ќе се следи титар на антитела и ќе чекаш да падне за следна бременост. Разговарај со матичната, можеби во наредна бременост ќе треба да ја примиш од одма наместо во 28 недела. Во болница заборавија да ти ја стават ?
Прочитај во отпусното писмо дали ти ја ставиле случано,па да не ти кажале. Јас сто пати им реков да ми ја стават и кога ми ја ставија ми кажаа.
Прашање, Дали треба да ја имам веќе купено за на пораѓај инекцијата? Да ми биде спремна? Или од ГАК ќе ми ја стават?