Точно е тоа што го имаш читано,да не те плашам закажи си кај специјалист пример Систина да ти каже дали може порано од 28ма недела да ти ја стават. Требало да ти ја стават рогам веднаш по абортусот,бараат картонче да видат дали си негатив. Го помина првиот скрининг?
Togas trebalo da ti stavat posle sekoj abortus. Kazi mu na ginekologot sto te vodi da ja primis vo 28 nedela inekcijata.
Направи сега коомбс тест, земи упат од матичен за на трансфузиологија, и зависно од тоа дали е позитивен или негативен можно е уште сега да ја примиш инекцијата. Ако е негативен мислам дека ќе можеш во 28 недела, и на пораѓај уште еднаш ќе те боцнат.
Епа тоа ми е прашањето, дали доколку има нешто и ме боцнат сега со Рогам ќе се изрегулира било каква опасност? Денеска ми земаа крв утре ќе имам резултат.
Доколку нема ништо во 28 ќе ја примиш, Доколку има антитела, се следи титар, но што терапија одредуваат Доколку тој расте, не знам точно. Јас на секој абортус го потенцирав рх факторот за да ми стават инекција.
Mila,nie sme isto so soprugot. Jas posle vonmatericnite i spontaniot primiv inekcija.Sega sum 7 nedela doktorot mi dade upat da napravam test uste vo 10 nedela dali pocnale da se sozdavaat antitela vo organizmot pa potreba da se primi i porano.Razgovaraj so tvojot maticen