Kakov e toj kumbusov test? Zenski dali ima nekoj problem ako zenava e nulta pozitiv mazot nulta negativ
Епа тестот со кој се одредува дали имаш створено антитела. Ако е негативен си примаш инекција ама во случај кога жената е негативна крвна група а сопругот позитивна а ако има створени антитела незнам што следува
Здраво женски. Би сакала да прашам дали доколку јас сум крвна група А+ а сопругот А-, би било некаков проблем при пораѓај и за бебето? Благодарам многу
Sega inekcijata na gak se prima taka? Koj bil skoro da mi pise.So prvoto sami ja kupuvavme pa refundacija vo fond sega ne bilo taka.Kumbs test pravev negativen ebod drugata nedela sum veke 28 pa treba da ja primam
Јас ја примив кај матичен гинеколог, сама си ја купив и отидов да ме боцнат. Ова пред околу 5 месеци.
Mene maticniot sega mi rece po rezultatot od kumbs testot davame upat za ginekologija,ides tamu ti pravat pregled i te bockaat ne se kupuva veke..bas sakav da slusnam iskustvo nekoj skoro sto bil sega i mene ne mi e jasno
За колку време ви ги вратија парите од фонд? Во февруари поднесов, ми стигна писмо дека се одобрени одамна, ама не ми стигнаа парите. Кај може да се обратам да прашам, на кој маил, или кај може да се јавам?
Кумбс е негативен, но докторката вика дека сепак околу 28 недела треба да се прими Рогам. Сега сум 17 недела, но ме интересира како е протоколот ? Пред 5 години во бременост си ја купив инекцијата и чекав рефундација од фонд, а после породување болнички ја добив. Ми правеа филм на одделение дека ја немаат, а после магично ја имаа откако се породив. И тогаш се сеќавам, откако се породив треба до 72 часа да се прими, ме маткаа дека немале, да сум пратела некој да купи, ама ковид беше, па ни по аптеки не се наоѓаше лесно, и на 70-тиот час ми ја ставија. Тогаш не знам како немаа па имаа .. . некоја што скоро примала нека пише како било.
Првата ја купив, чекам уште рефундација, другата после царски ја примив рекоа можело 3 дена, па на крај вториот ја примив, чекаа резултат од крвна група на бебето, а ми беше на неонатологија и што да ти кажам 100 пати прашав... и на крај ме боцнаа. Ова пред месец ти кажувам.
И мене ме интересира, дали од двајца RH + родители како е возможно да се појават антитела. Може да ми кажеш како е со тебе ситуацијата и како се решава проблемот. Фала ти многу за одговорот.
Ај после породување ваљда ќе ми дадат болнички. А сеа у бременост ? Има таква можност или ќе треба да ја барам по аптеки ? Тогаш пред пет години не бев на форумот, ама ми кажуваа дека ми следува болнички, но никој не ме погледна, сите беа оптеретени со Ковид и најлесно им беше да ме откачат, ми рекоа да ја купам.
Ја имаш во секоја аптека, ладен ланец е (3200 ја купив таа поскапата) , значи ја купуваш и одма идеш да те боцнат и да ти дадат потврда и подади, ја рефуднираат. Гледај да работи со фонд таму кај што ќе ја боцкаш ако сакаш поврат. Ако си од Скопје ја купив во Аптека Алпи позади, кај хотел Лимак, тука дека од клиника има мн пациенти имаат секогаш.
Maticniot mi dade upat vo 28 za da primam na Gak so odnesen kumbs test i krvna grupa da mi napravat pregled i da me bocnat,zakonski ne sleduva.Bidejki imav rabota toj den za skopje inaku ne sum od skopje trgnav i na Gak. Koga go dadov upatot mi rekoa koj toa te prati tuka? Ni kazav maticniot za bockanje na rogam. Pocnaa da se suskaat i me pratija na salter da go zaversm upatot,koga se vrativ mi rekoa mozat samo pregled da mi napravat no inekcija da kupam i kaj maticen da si primam,ne bockale. Prethoden den so vraboten od Gak pravev muabet i rece udaraat no ne na sekoj,lazat deka gi nema samo na nekoj sto se so vrski a dolznost i zakonski ne sleduva da gi primime. Taka jas si se vrativ i si primiv na ginekologija vo mojot grad po izvrsen pregled besplatno Katastrofa e sto pravat,nezz sto da kazam kupi si ja