Дали може да ми кажете како изгледа тој документ за крвна група што го бараат, јас имам документ од трансуфузиона медицина, бидејќи сум крводарител тоа е книшка, и плус едно карточе кое е исто што се вади при возачка има на све јасно и гласно крвна група, Рх фактор, печат, потпис.
Незнам за државна јас во Чаир се пораѓав и никој не ми ни спомна такво нешто за трансфузиологија, се за пари бреееееееееее
денеска бев на лекар и примив РОГАМ .... 27 недела и 3 дена си ја купив од аптека 3745 денари. утре здравје ќе одам у фондот за да видам дали ќе рефундираат некој денар
e pak ne mozam da ti pisam lp(taka imas napraveno)..ke te prasuvav za rogamov posto ii jas ja primiv..pa sakav da se konsultiram so nekoj..
Ако те интересира нешто прашај и јас ја примив инекцијата , само незнам зошто сега е толку пред една година беше 3000 денари
И јас треба да ја примам во 27 недела, баш тогаш и втор пат ќе правам кумбсов тест. Првиот излезе негативен, а се надевам и вториот ќе биде таков. ddevojce ќе сакаш ли да ми кажеш кои документи треба да ги соберам за рефундирање на средствата? Инаку не знам зошто чекате ред на трансфузиологија, нели ви закажува матичниот термин? Јас кога бев првиот пат да проверам крвна група и да правам кумбсов тест бев прва на списокот и си се знаеше кој кога треба да влезе. Никој не влегуваше преку ред, сите си влегуваа во терминот кога си имаа закажано. Така беше во државна, сега во воена ќе одам за вториот кумбсов и за таму си имам закажано, но како ќе биде не знам.
ти треба фискалната сметка од инекцијата, сметкопотврда од аптеката ќе ти дадат, од матичниот ќе ти испечати рецепта за инекцијата и копија од крвната група.. и трансакциска сметка (кога ќе правиш coombs test тој листот шо ќе ти го дадат тој ти треба таа копија ) (ако зимаш други работи од аптека посебно наплаќај,,, само инекцијата да биде на фискалната )
Devojki itno mi treba odgovor ako ima nekoja koja znae da mi odgovori.Sega sum 31 nedela i treba da ispitam krvna krupa rh faktor coomtbs test i papainski test me intereseira sto se coobs i papainski test za sto se pravat i mazot mi e A pozitiv i ako ispadni deka sum jas negativ a sum 31 nedela i ja nemam primeno taa inekcija vo 28 nedela stetno e moze bebeto da ima posledici za bebeto ili sto posto citam nekade deka inekcijata se primala posle porajgaj nekade deka se primala i vo 28 i posle porajgaj.vi blagodaram odnapred.
jas ja primiv inekcijata vo 28 nedela... pravev coombs test toa e za antitela i treba da izleze negativen...dokolku si rh negativ ke ja primas inekcijata..mislam nee strasno i sega da ja primas iako si 31 nedela. ako sega ne ja primas..togas posle porogaj..prva li bremenost ti e?? samo me cudi oti doktorot ne te pratil ponapred da ispitas krvna grupa...ne samo radi rh faktorot tuku bitno e trudnicata da si ja znae krvnata grupa
Конечно завршив со оваа процедура. А1В+ Ама мораше и резултат кога зимам да се испокарам со тоj на шалтерот
da da vo red e...vlijanie ima samo rh faktorot dokolko zenata e rh negativ.a mazot rh pozitiv....vo tvojot slucaj e se okk nema potreba od inekcija
moram da go pofalam fondot deka ne docnese so refundiranje na parite za inekcijara so ja primiv..jas Rogam ja kupiv 3700 a tie mi rrefundiraa 2020 den... vo glavnoto bea brzi za tri nedeli