Јас се шокирав кога прочитав дека починал. Првпат денес ја слушнав песнава, Песно моја, и се расплакав. Нека почива во мир! http://www.youtube.com/watch?v=vGxtMlbyXwo
Како што кажа Жапче и кај мене татко ми реодвно си го слушаше, еве и летово во Охрид и Битола се веселеа на големо со негови песни моите другари. Не ми сметал и ќе го гледам како ознака за Македонија, зошто вака или така оставил печат. Меѓутоа тоа што вика Карина дека хејтаат за да се разликуваат од другите. Еве и мојот статус беше дека одеднаш сите го засакаа. Мене лично ми смета, особено луѓе што знам колку се подбиваа со него до последен момент. И ме нервира фактот дека низ една година не видов некој да постира песна. И сега одеднаш оние што плукаа, со РИП статуси и песни на ѕидовите. Премногу ми е дволично. И едно што не ми се допаѓа кај нашиот народ што не го возвишуваат додека е жив, додека ги правеше сите тие успеси не му праќаа писма, мејлови за да ја искажат воодушевеноста, а сега го прават во енормни бројки, ама тој не го знае сега тоа, дека е толку ценет. Како и да е е големо обележје, нека му е вечно името..
Желбата кога ќе се мажам Гоце да ми пее на свадба, е нешто што за жал нема да ми се исполни За прв пат ме воодушеви на една свадба на која бев, кога имав 11 години, за лани да ме воодушеви повторно на пиволенд и летоска на една манифестација во малешевијата. Човеков беше прав талент Нека почива во мир, беше еден од најдобрите ако не и најдобар изведувач на македонската народна музика! Лесна ти земја легендо
Бог нека го прости ,жално...Косата ми се крена кога прочитав ,никој не очекуваше дека баш Гоце ќе замине на тоа подобро место Почивај во мир ,Гоце ,драго ми е што ја имав честа да те запознаам лично и да уживам во твојата музика.
Гоце................години наназад ги слушав неговите песни се расположував,пиев и плачев.Немаше веселба а да не се засвират неговите песни посебно онаа со трубите Огин и пламен,Ај да беше стрела песнава.Омилени песни негови ми беа Проклети да се предавниците,Бранови,Немој Гоце свестисе,За Срумичките момчиња насловите можеби ги згрешив но песните од глава не ми излегуваат.Искрено го обожавав дури во темата музика имам постирано негови песни.Македонија изгуби голем уметник,патриот,музичар со многу награди човек кој беше сакан мегу народот пееше со душа емоции и на свој посебен начин знаеше тоа да го пренесе на публиката. Твоите песни се хитовски и ке се пеат години и години.Ке останеш легенда на музичката сцена. Почивај во мир. Сочуство до најблиските.
РИП Гоце Арнаудов иако никогаш не бев негов фан,ниту ми се допагаа неговите песни а кога прочитав дека боледувал од рак се зачудив(барем јас колку што знам во јавноста за прв пат оваа информација се појави, или грешам )
Почивај во мир! Македонија повторно се збогува со уште една музичка легенда. Ќе го паметам како човек со најпозитивна енергија од фолк естрадата,човек кој пееше од се' срце, човек кој ја носеше во срце својата земја каде и да одеше ... Неговите песни ретко кој не ги знае, секогаш се пееле и ќе се пеат на свадби,прослави,фестивали. Нема да заборавам еден викенд покрај беровско, на маса ракија и мезе колку ти душа сака, а во позадина ечи ќе пијам ќе лумпувам ....Ех, песните негови ми навираат преубави спомени.. Гоце, легендо, никогаш нема да те заборавиме. Ни остави преубав поклон = твоите песни.
Фолк ѕвездата долго се лекувал од рак на панкреас. Секогаш кога и да го видев на ТВ беше насмеан секогаш расположен за шеги..Ама ете што да се прави , така му било судено . Почивај во мир ѕвездо !
Јас дури денес слушнав за веста. Се нажалив од веста Не сум била некој голем фан никогаш, но му се восхитував на веселиот карактер и за тоа како успеваше да направи атмосфера секаде каде настапува. Секогаш кажував, алал да му е на човекот, навистина знае како да го живее животот. Иако не доживеа длабока старост, според мене тој живееше поубав живот, поисполнет и повесел од некои што дочекале 90- годишна старост. Почивај во мир, Гоце
Вчера слушнав дека починал и многу се изненадив бидејќи не знаев дека имал рак на панкреас. Мислам дека многу луѓе се изненадија од оваа вест затоа што никогаш не се појавил било каде без позитивна енергија и насмевка. Како и да е, не сум го слушала претерано, меѓутоа го почитувам како уметник. Нека почива во мир.
Кога бев помала многу го слушав.За разлика од сега... Живееше во ист град каде живеам јас и имав шанса да го видам од терасата од станот или пак како седи на клупите во малиот парк.Секогаш некој го поздравуваше,му даваше почит.Баш ми е жал за човекот...Сите го сакаа,почитуваа. Македонија изгуби уште еден квалитетен пејач http://www.youtube.com/watch?v=80TW4i8t ... r_embedded Омилен рефрен: Штом ноќта помине и денот осамне, од песок, срца две ќе направам. Во моите куфери ќе скријам немири и, без да плачам, ќе си заминам. Неговите песни ќе останат вечни! Почивај во мир.
Бог да го прости, нека почива во мир. И јас се изненадив кога прочитав тука дека Гоце починал, нека му е лесна земјата. Навистина беше добар пејач, секогаш изгледаше позитивно расположен. Сигурна сум дека не оставил никого рамнодушен со својата музика и дека секој, барем и еднаш да било, се развеселил и разиграл на неговите песни. Можеби ќе е офф топик, ама ќе пишам тука. Жал ми е и за актерот Илко Стефановски - бате Боле од „Погрешно време“. Добар глумец беше, еден од моите омилени македонски глумци. Спојлер Ова не го кажувам само дека умре туку дека навистина е така. Нека почива во мир и тој. http://www.youtube.com/watch?v=q_eRIiBotQs
Нека му е лесна земјата на човекот . Спојлер Не дека го обожавав нешто, има некои интересни песни. Само ми изгледа глупо, порано се правеа вицови на негова сметка за кошулите, а сега на сите му е демек криво.
R.I.P. легендо ... појма немав дека има рак, се изненадив вчера кога прочитав Спојлер желба ми беше на свадба да ми ја пее песнава http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... clP5Kz9V3A
Човек кој зад себе остави нешто вредно: песните без кои не минува ни свадба ни веселба. Уште еден наш музички амбасадор замина... Не му бев верен фан, не го слушав редовно. Ама го почитував. Го почитував неговиот лик и дело! И изразувам сочуство на неговите фанови на форумов. Бог нека го прости!