Инспирирана од последната тема за lily drogerie сметав дека може треба да се има и една тема за rossman. Доста е позната иако ја нема во Македонија. Rossmann е една од најголемите и најреномираните дрогерии во Европа, со долга историја и силен фокус на квалитет и пристапни цени. Основана Е во 1972 година во Германија од претприемачот Dirk Rossmann. Тој ја отворил првата модерна дрогерија во Германија, а денес компанијата е семеен бизнис со седиште во Бургведел, близу Хановер. Rossmann денес има: повеќе од 5.200 продавници, околу 67.700 вработени, продавници во Германија, Полска, Унгарија, Чешка, Шпанија, Турција, Албанија, Косово, Швајцарија... Покрај познатите светски брендови, Rossmann има и многу сопствени марки кои често добиваат одлични оценки на независни тестирања: Isana – нега на кожа, коса и тело. SunOzon – производи за сончање. Alterra – природна козметика. Babydream – производи за бебиња. Domol – средства за чистење. Rival Loves Me – декоративна козметика. Altapharma – витамини и суплементи. Сѐ уште немаат продавница во Македонија, меѓутоа има доста членки кои знаат за оваа дрогерика и купуваат од истата, па сметам дека оваа тема ќе ни биде од корист и ќе има интерес. Пишувајте препораки, мислења, искуства, рецензии и прашања за производите купени од таму.
Јас ги спомнав Росман. Во Германија кога одам обавезно купувам. И во Косово имаа во еден мол, не знам кој беше.. Омилени ми се Babydream житарките за бебиња. Си ги јадам јас. За бебе пелените се одлични. altapharma си имам купувано етерични масла и се многу квалитетни. Последно си купив капки од Валеријана за полесно да заспивам, вкусот е гаден, ама тоа е. Од Isana имам земано производи за коса. Од сите сум задоволна. Бидејќи сум фарбана плава, а имам некој портокалов пигмент, не можам да се замислам без пената за коса од Исана. Еве и слика: Меѓутоа најмногу висам кај шминките. Конкретно Rival Me и Rival de Loop, не знам дали се нивен бренд, но ги немам видено на други места. Презадоволна сум од тие. Посебно кармините и сенките за очи. Сенките за очи се премногу квалитетни и пигментирани, а најубавата палета што ја купив кошташе само 4€. Криво ми е што не земав повеќе, затоа што биле holiday edition и ги нема повеќе..