Ќе му секне приходот со тоа мизерно понашање, не верувам паметен човек да остане таму, никој не е до толку будала… одговара само кога ќе употребиш закани, а тогаш одговорите му се на најдолно ниво бидејќи нели нападот е најдобра одбрана.. Те прави будала на здрав памет, ја изработуваш платата, ти дава дел, дел ја чекаш со месеци, а тие па remote цела плата ја чекаат со месеци и молат за неа! Нека зима он таква плата и рани фамилија. И да знаете дека сами си дозволуваме вакви работи. Дури не ве исплати да не се откажете, го бараме тоа што ни следува. Јас лично и дома би му се појавила, па дури не добијам плата нема да се ослободи од мене.
Јас секако ќе пријавам доколку не ме исплати до крај на месецов. Remote бев, но си имам договор, како и докази дека сум работела таму, така да газдата нека ја мисли колку легално работи.
Тоа па фотосесии, торти за публицитет хахахаа. А бе многу се јаки. Дно дна. Толку мислат дека сме проста раја??
Од плата сеуште немаме ништо видено , прашањето ми е дали некој го има пријавено , или исконтактирано со правно лице?
Јас сеуште си стојам на ова… Колку време чекаш? Јас веќе 2-3 месеца за последните 2 плати. Дали му пишуваш/потсеќаш дека сеуште чекаш? Знам дека се е џабе, ама без закана нема ни да ти врати на порака. Должен е на сите страни
Скоро 2 месеци чекам, пишувам се е џабе секогаш е со некаков изговор.. затоа прашувам дали некој го има пријавено...
Мн колеги знам што се исто како нас и мислам дека сум единствена што отишла малку подалеку и контактирав правни лица. Сите само чекаат и не превземаат ништо. Затоа и вака прави “газдава”, а си плаче за добра казна.
Uzhasna. Ako sakash da rabotish za pez pari togash vistinsko mesto e Sales Matic. Neka se teshi ako go chita ova deka e edna persona sho pishuva od razlichni profili hahaha. Poznavam preku 10 lugje sho ne zemale pari a dale otkaz pres povekje od tri meseci.
Како поранешна вработена во горе наведената фирма можам само да кажам една голема КАТАСТРОФА!!! Работев таму скоро 3 години и последната година беше едно големо дно!!!! Плата за Јули и Август сеуште немам добиено а сигурно и нема да добијам. Дно дна! Па сега вие одлучете дали вреди да се аплицира и работи таму.
Da se nadovrzam. Jas kontaktirav pravno lice vo Makedonija. Podobro e da kontaktirash pravno lice vo USA bidejki chovekov ja ima registrirano firmata na dve sedishta sho ustvari e razlichna. Mk advokat me prenasochi da odam so US pa chekam konsultacija.
И јас се чудам, ама изгледа само во Мк функционираат вакви фирми и газди. Сепак, криви се вработените кои останаа да му работат и го допуштаат ова.
Jas se chudam kako ima ostanato lugje da rabotat tamu i so shto se teshat? Deka ke dobijat pari? Gazdata e covek so e mnogu golem manipulator i se zaninava so mestenki i ogovaranja za sekoj eden ima zboreno kakov e i sho e toa samo pokazuva kolku dolen covek e!
Баш така! Се уверив колку е прост по два реда муабет. Ако нешто го прашаш, не дај Боже да спомнеш за платата што ти следува, барем малку да види дека го бараш тоа што ти следува и се бунтуваш, веднаш почнува со навреди, измислици колку он тебе те издржувал и платата ти е гратис Ќе пропадне во многу скоро време, не е вреден да биде газда, а и тие малкуте што му останаа ќе заминат. Се надевам он ќе работи негде и ќе моли за плата, да осети на своја кожа!
Дечки зошто ако имате договори не го тужите? Законски мора плата да ви пушти за одработени месеци а ако не одете по правна постапка обавезно.