Semos/Brainster/Seavus Академија

Дискусија во 'Образование' започната од WhiteCat33, 14 мај 2021.

1. vlado_45

vlado_45 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2024
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    123
    Јас баш сакав на Креатив хуб за ХР, но кога прочитав по форуми, повеќето негативно мислење имаа. Маркетингот им е 10, тоа ме привлече, но треба да истражеш.

На Tam4yy и Rubiii им се допаѓа ова.
  2. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.310
    Луѓе, ај малце сериозно, Брејнстер се курсеви (значи за било кого, нит диплома ништо не бараат) не знам каква е таа пракса договорена/ветена али еве, ја иам електро, па пракса не ми е ветена, а богами ни работа, затоа сум у странство.

Don't buy that shit

На theunforgiven, Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    5.525
    Деко, јас сум М-р по право и знам какви права и обврски произлегуваат при воспоставување на деловен однос, регулиран со Договор…
    Штом не се достојни и моќни да реализираат, исфрли го тој член и не продавај фејк услуга.

Лично, највеќе ради тоа ги одбрав, инаку во Бреинстер ќе посетував.
    накрај времето, трудот и 1500е во празно отидоа….
    Очекував барем за најангажираните ќе има некоја предност, со оглед дека парслелно и отпосле имаше огласи во компаниите на предсвачите, а притоа тоа беше споменувано како можност.
    Пресмешно, од нигде никаде никнаа натпреварите (кои беа со слаба посетеност нормално) за влез на интервју и тоа во фирми рандом кај нивни екс студенти кои сами се снашле хаххах

тотално разочарување, но едно е да пласираш одреден бренд или постигнеш успех, но суштинста е да го задржиш тоа инстант скалило.

Последна измена: 30 јули 2025
    На Sweetymk и Tam4yy им се допаѓа ова.
  4. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.310

Iskreno, rekla sam sta sam rekla - pak ke kazam, ja so IT degree, pa gi hejtam poso vrska nemaat ... ako na nekogom u napraile usluga, bas mi e drago ..

На Rubiii и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.604
    Допаѓања:
    6.781
    Не трошете пари за ХР академијата од Creative Hub. Најзалудно потрошени пари.. They are winging it, буквално.
    Ако веќе сакате да одите на некоја ХР академија, тогаш Семос е каде каде подобра.
    Сум била на двете, ова е од искуство.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.310

Извини, малце ми е краток одговорт, али се надевам ме разбра, ако не, ќе дообјаснам. Позз

7. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    434
    Некој кој бил на курс за графички дизајн да сподели искуство?

8. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    473
    Не ги трошете парите на академии, се тоа можете да го научите сами! Бесплатно!
    Бреинстер се катастрофа! Ви ветуваат брдо и планини ништо од тоа не добивате во знаење.
    Семос се полоши! Ќе ви дадат диплома само затоа што сте платиле, ниту внимааваат кој иде на предавање, ниту имаат смисла предавањата еднаш во месец. Додека одиш на следно предавање забораваш што си учел претходно.
    За креатив хаб немам искуство, но еве сите зборат дека се хаос.
    Ако вече плаќате, поправило за ХР видете ги AIHR, CIPD, HR World, барем ќе добиете лиценци што ќе ви важат во иднина