Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Sims (Симс)

Дискусија во 'Слободно време' започната од inn, 5 мај 2010.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Кога ќе ја отвараш кликаш десен клик и ја отвараш со Run as administrator, секојпат така ќе отвараш и ќе немаш гајле, се зачувува...

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Дај кажете линк за спуштање одеднаш на сите expansion, ај ќе ве молам живци искинав, немој само да сте ми рекле од замунда, таму нема профил.
    Некои линкови што се trusted и safety па по можност и free, ама најбитно сејфти, почнав и по странски форуми да пишувам ]:)

3. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    И мене Симс 2 не ми се фати на windows 7, а исто така и на вистата, што ми е чудно дека пред 2 години ја имав инсталирано на вистата, а сега ни таму не сака :^)

4. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69

http://0.arenabg.com/details.php?id=f25 ... bd58a35b6b :)

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Се снајдов, сеа ако може некој да ми објасни што треба да направам со спуштените, поточно што да правам во пауер исо.
    Прво да се одпакува требаше, ама накратко чекорите да ми ги објаснеше некој уште еднаш не ќе беше лошо.
    Фала однапред.

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Што треба да направам кога ќе го отворам ова, кај да најдам Сетап, читав поназад, цела тема ја прокопав, Алиса имаше објаснето, ама пак не сфатив :(
    Кај да и направам сет ап, овде нема
    Евее:

Прикачени фајлови:

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Девојки ко ќе ја отворам играта ми го вади ова:
    Cannot start the launcher when a game update is being installed.
    Please try again after the install is complete.
    Helppppp не знам шо да прам ! :worried:

8. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Девојки малце помош.
    Ја спуштив и инасталирав Town Life Stuff го ставив и кракот и се и да ја уклучам ми вели please insert Sims Life Town disc before proceeding. |

Едит Наместив
    За сите со сличен проблем, кракот и бинот треба да се копираат во иконата на Симс 3, find target, а не во иконата на продолжението (како што правев јас).

Но сега кога ја уклучив да играм ми излезе опомена дека не ми се согласуваат верзиите и би можело да има прекини, ако може некој да ми помогне како да ги наместам да бидат иста верзија, а само што го апдејтував симс 3 и пак исто. :worried:

9. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

ВАка Лукс,прво незнам дали си го спуштила торентот,ако веќе ти е спуштен, ова PowerISO можи да заврши работа, оди во action треба да има extract,само си одбираш folder и би требало после да има setup.
    Ако не треба да се даунлоадира пр. со mtorrent(mikrotorent) ili flashget,а потоа го отвараш.A ако ти се даунлоадира како iso file тогаш прво ќе си го најдиш Daemon tools на Google кај шо го има и free и со него го отвараш симс па ќе има и setup,без да му правиш extract. Тоа ти е за да не го снимаш на цд туку дирекно да си го отвориш од комп. иначе ќе треба прво на цд да го снимиш,ако го немаш Daemon tools.После е лесно со Daemon tools :)
    Можи и некоја друга од вас да види ако разбери то шо објаснив и да си даунлоадира симс.

Еве ви уште еден линк,јас ги симнував од Замунда,ама не можи да направиш регистрација,а овде можи http://data-bg.org/browse.php?search=si ... ad=0&cat=0 И јас сум заразена со нив,јас па ги имам Sims 2 скоро со сите додатоци,само сега немам време да ги играм,ама ако седнам,не можат да ме станат :D

10. MiDnIgHtLaDy

MiDnIgHtLaDy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Ја симнав The sims 2 University и ми излегоа 2 фолдера CD1 и CD2 а во нив по околу 15 фајлови зипувани.Како да ја инсталирам? :worried:

11. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Па прво иди CD1 и ако има setup инсталирај го тоа и после CD2 :)

12. MiDnIgHtLaDy

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    А каде е тоа setup? :$ :tmi:

13. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Setup треба да има во првото цд,а после само ќе ти побара второто да го уклучиш :)

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Леле, чекај сега пак се збунив :$
    Шо бе толку смотана ќе бев со ова спуштањево цц.
    Значи прво се збунив зошто едниот додаток ми е спуштен и во исо фалј и во торент фајл(А не знам дали треба), а кај Амбишнс пишува WinRar archive e сега ако го правам преку пауер исо со екстрат треба да го префрлам на цеде така (па после да го инсталирам) ?, а ако го отворам преку Deamon tools истиов исо фајл и му правам сетап што после? Зошто ми е исо тогаш ко треба другиов програм да го имам.?
    Леле Пеперутке ништо не сфатив, не сум белки дотолку :fubar: аее, ова со спуштањево чекор по чекор ако не ми се објасни ништо не правам.
    Само што ќе се бунев зошто никој не пишува одговор, добив, ама пак не сфатив, е баксуз сум .
    Значи ако некој се нафати да објасни со симнативе фајлови што да правам како да ги инсталирам во играва, да ги отворам па да ги вметнам, нека пише појасно и поразбирливо постапка по постака оти ја појма си немам .

15. MiDnIgHtLaDy

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Еве што има во фолдерот CD1..само зипувани фајлови :?:

Прикачени фајлови:

• fffjpg.jpg
      fffjpg.jpg
      Големина на фајлот:
      78,8 KB
      Прегледи:
      87
  16. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Не,не нема гајле,можи јас неубаво објаснив,незнам,вака штом веќе го имаш во исо формат:
    1.со PowerISO го отвараш исо фајлот и правиш екстракт(а штом направиш екстракт нема да ти треба цд,ќе ги имаш во комп.)
    2.После одиш во фолдерот кој си го определила за екстракт и треба да има сетап.
    3.Пушташ сетап :)
    Со пауер исо е позафркнато,иначе ќе ти заврши работа. А ако не се снајдиш со екстракт тогаш мисли со PowerISO да го снимиш тоа на цд.Ама мислам дека ќе се снајдиш со екстрактот.А ова Deamon tools симни си го за друг пат,кога ќе си симниш нешто во исо формат да не го екстрактираш него директно да си го вклучиш со него тоа исото. Пробај сега со пауер исо,па друг пат пробај го Deamon tools. Кога е отворено ова Deamon tools во My computer ќе ти излези како уште еден диск драјв како шо се C: D:,можи да биди пр уште E: F:,па ќе го пиши името на играта. Пробај со екстракт и кажи ми дали се снајде :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

А тебе како ти беше предходно кога го симна? Исо или зип? Овие ги разархивира? Или така си беа?

18. MiDnIgHtLaDy

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    ^^Вака беа како што се на сликата.Не ги разархивирав незнам каде :$ првпат симнувам игра така да немам врска :wasntme: Ги отварав едно по едно и се откажав можеби треба така? Ако може да ми објасниш чекор по чекор? :$

19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Незнам вака како шо ги гледам нема никаков сетап па незнам како да почниш за да го инсталираш,овај University e најзафркнат. Не е ни zip ni iso па не знам ни јас...провери и во другиот диск дали има сетап,ако не незнам нека кажи некој друг постручен :^)

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Зависник. Моментално се вратив на корените, т.е Симс 1 само Комлетната симс со сите продолженија-ЛУДНИЦА. Симс 2 ја имам само цдето ми е кај другарка. Ах одвај чекам да си го повратам. Од 2 ја имав само nightlife ја немам univerisity ниту другите, така да тие ми се во план. Имав голем проблем со 3 незз се откажав, ма да кога ја гледам една другарка која веќе недела не излегува од дома буквално, а секогаш важеше за скитник, се подзамислувам да пробам да ја инсталирам некако. Нема спас од СИМС. Вечна опсесија. И на 60 години ќе ја играм сигурна сум :D

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.