Прашањево не знам дали е најсоодветно во темава, ама во друга продавница не ми се случува. Во кој дуќан на Синсеј и да пазарам, фискалните не ми се скенираат за поврат на ДДВ, ми вика грешка во верификација. Прво мислев ајде нешто лошо се испринтало, ама во 3 различни дуќани и само од Синсеј тоа се случува. Сите други фискални нормално си ги скенирам. Мислите намерно така ги принтаат?
Не. До типот на фискални принтери е, такви очигледно имаат во сите продавници. Баркодот не е во исти димензии како што треба мислам.
За Прилеп без проблем ги скенирам. 2 продавници имаат, со ниедна сум немала проблем. За од друг град одамна не сум земала.
И мене истото ми се случува. Додека пак, кај онлајн нарачките секогаш успешно се скенирала фискалната. Патем, јас сум изненадена од последнава онлајн нарачка, ја одбрав опцијата да ја подигнам директно од дуќан. Направена на 29-ти мај, во понеделникот беше веќе стасана во дуќан. Не знам дали повторно би се одлучила на достава до дома, дефинитивно доставувачите ја комплицираат работата со доцнењето.