Kако се движат цените ви Cпецијал ? има гужви? Mногу се вкусни Cпецијал, а не дека и вака се скапи, навистина се ефтини, а многу се вкусни, за разлика од жу-жу,се доста поекономични
Џамбо нема во Сити. БеФме денеска фамилијарно, ништо не видов со децата Прошетавме покрај излозите и на малечката купив едно фустанче во Зара. Синот не беше расположен за шопинг.... Не ми се допаѓа што има голема разлика во цените од Зара во Грција. Фустанчево во Солун чини 24,99Е тука е 1799 ден. Епа на три парчиња по 300 денари - иљадарче. Плус како што пазарам се одеднаш за девете деца па и за нас по нешто испаѓа преку 120Е, во Грција си земам и тах фри, мислам дека ке си продолжам со шеткање на југ Дишење морски воздух - гратис. Сакавме да влеземе во Керфор од љубопитност ама ролетните беа спуштени, имало многу гужва па ке отвореле за еден час. Убаво е за промена само имаме уште многу да работиме на себе дури да го достигнеме нивото на Европа....
Епа ќе нема затоа што тие што го знаат Принципе од ГТЦ знаат дека е истата продавница со Фиори. А Фиори има облека кинеска. Облека која уште поефтино ќе ја најдеш и во Шутка и во Еко и слични продавници. Јас ептен ама ептен ги хејтам Фиори и Принципе, затоа може таму моја нога да стапне само ако на излог види 70% попуст, зш парчињата не им вредат ич, освен на попуст нели. Него јас само не отидов уште. Ми ја истрошија тоалетната, ми се плачеше коа ова го дознав. А и друго сакам да кажам, згрешив кога мислев дека во Певекс и Пренди ќе нема гужва деновиве зш сите се у Сити мол. Оно пуно, крца. Изгледа сите разочарани од цените од молов си отидоа по некое парче за 200-300 денари да си купат. Македонче ко у музеј ќе шета у Сити мол, а ќе си пазарува во веќе познатите ни продавници низ градов со ефтини цени.
Ете и јас конечно бев Генерално, трговскиов не ме воодушеви.Ми делува премногу ладно и сувопарно.Можеби со тек на време ќе си го добие својот вистински лик... Некој погоре спомна, а јас комплетно се согласувам- Зара е за нијанса поскапа одколку во Грција.А, јас обично правам сезонски шопинг и тоа ми е за цела сезона. И да, 5 евра ваму, 10 евра таму- се собира тамам за прошетка покрај море. Бершка ја доживеав како комплетно хаотична продавница на сред Шутка. Можеби е само мој личен , моментален впечаток, ама до сега не сум имала такво чувство за овој бренд, а сум видела многу нивни продавници во Европа. И за крај, она за што најмногу се радував дека ни доаѓа во Скопје -Nine West.Нивни чевли носам со години и вредат за сите пари и по дизајн и по квалитет.Тие се единствените чевли од 10-12 см. со кои можам да издржам и по 12 часа на работа. Е, и тука се разочарав.Многу малку избор, а броеви речиси од ништо немаат. Како и да е, убаво што конечно и во нашиот град имаме брендови кои се секојдневие за цела Европа.Убаво е и што имаме уште едно место за прошетки и забава. Ви посакувам драги мои феминки повисоки плати и добар шопинг
Хаха ме насмеа сликава.Баш вака е.Ќе го срушат маркетот,ко мислиш без пари даваат.Посебно стариве се тепаат(да не пропуштат нешто "битно")
City Mall како да е отворено да работи на неколку дена...од толку гужва мислиш дека или се е џабе внатре или ке го затворат утре па толку крца буквално од луѓе...ццц
Дузи лани истиот фустан во Шутка што беше 900 денари во Фиори беше 1900 (потполно истиот). Инаку, да не ми беше Сити молот на 2 минути, ќе чекав 1-2 недели да се расчисти гужвата па дури тогаш ќе идев. И сега чекам да стивне малку гужвата за да си купам некои ситници. Мене ми е мило што ќе имам ДМ маркет во близина, за другото ми е баш сеедно. На кафе ми е најмнило кога си идам во Лептокарија, најмногу ми се допаѓаат кафињата таму. Бевме и на кафе со дечко ми и уште еден пар. Сакавме во АлоАло да седнеме, на терасата горе, ама не пуштаа после 10 да се влезе внате. Ни вика обезбедувањето да влезеш во 5 до 10 можеш ако сакаш цела вечер да останеш, ама после 10 нема влегување. Мене малку глупо ми падна, кафичи има внатре, јадење, плус и од тие надвор што се да ти се иде во вц нема каде да идеш. Ама денес на поминување видов немаше обезбедување на вратите, може го смениле правилото. И ајде седнавме, ќе пиеме кафе и нарачува дечко ми капучино со шлаг и келнерот му вика:"Немаме шлаг. Шлаг, тоа пред 20 години беше модерно, сега никој не пие со шлаг". Ми идеше да си станам од масата, и така јас напињав цело време да идеме во Лептокарија на кафе. Ах, и за големината... Се ми се чини Ушче во Белград поголем е, или грешам... Сеедно, не ми изгледаше многу голем...
Премногу е гужва,мислиш втора светска војна се спрема па луге за леб чекаат пред керфур. Абе се буткаат,пцујат,викаат....језиво За неколку артикли за 10-20 ден да чекам редица ма нема шанса-и у кам маркет има доста ниски цени па културно ке си купам без да ме третираат како добиток и некое си обезбедување да ме бутка како стока!! Пре надувано
Јас си купив преубава долна облека, ама тој што ми беше во мислите додека ја пробував за жал , ко и обично што ми се случува, нема да ја види. Си одбрав и едно фустанче, денес ќе одам да си го земам. Како и да е, и покрај маните што ги набројавте, убаво дојде, не се препознава местово, какво беше пусто порано, сега е толку заживеано, ко друга ми доаѓа населбата.
Само што се вратив од Сити Мол,и не сум воодушевена at all ! Мислам,толкави тукраници за во Карфур(Керфур,како и да е) не е можно тоа ! А во Зара,Бершка итн. ги натрупале цените до бесвест.Едно обично маиче-1700 денари.Епа што е многу,многу е.Така да,скоро и да сум разочарана.
Пред малку се вратив од Сити Молов бев со мажот ми и со ќерками ама луѓе како цело Скопје да беше таму многу се цените надувани а робата дефинитивно не вреди ни за пола цена од таа. Зз ќерками гледав јаничка кога што да видам за 7месечно бебе 5400 денари па мислам ало стандардов не ни е ни пола од тоа колку се цените ужас и реков денес бев и никогаш повеќе.