Skopje City Mall

Дискусија во 'Мода и стил' започната од cvetce93, 23 август 2012.

1. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    На темава не да не и е веќе местото во категорија Мода и стил... :lol: мислам дека редно е да се префрли во некоја посоодветна, бидејќи дискусијава навлезе во други проблеми, тематики и сл... ;)

На lokumce, Domino и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  2. denicija123

denicija123 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    I da napisat dojde kerfur I mu go olesni zivotot (demek prethodno stradaa)
    nemaa kaj da susat alista nemaa gz papir I banani nemaa videno
    p.s. pisuvam latinica od telefon sum

[mod-kirilica:1v4e1pnz][/mod-kirilica:1v4e1pnz]

3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Мене не ми е јасно зошто бре луѓенца ги потсмевате тие што отишле и купиле тоалетна..
    Ако ти си имал пари да одиш и да купиш капут од Зара он имал да купи тоалетна од Карфур..
    До кога ке се замарате со животите на другите луѓе и ќе ги исмевате..
    Бев во молов и баш е супер..

На girl.23, Rozich, Umbrella22 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Еве и јас денес сефтосав :D . Не видов ништо освен Зара и тоа детскиот дел, ама цените искрено ми беа сосема ОК. Споредено со цените секаде во Ск, тука е истиот просек. Ранец убав, сив 1490 ден, фустанче за девојче 999 денари, јакните беа од 1490, 1790, 2290... па тие цени се секаде, јас уште пред 2 години за синот кога барав јакна во маалска продавничка кинеска јакна беше 2400 :!: Капутчињата 2990, 3990... И чизмичките и чевлите не беа нешто посебно скапи. Имаше машки детски блузи по 350 денари! Долна тренерка 690 денари, елече штепувано 1400, панталони од 900-1800 (поставени), сомотските мислам беа 1190. Не знам за другите, ама детскава облека си има цени просечни и нормални барем за Ск. Е сега, џемпер што во Зара надвор е 10 евра, тука е 999 денари, јакна надвор 45 евра, тука 3900... Има разлика, ама па кај нас на конфекција имало и дополнителен данок од 20-30% демек затоа што сме имале наше прозиводство, па тоа било како заштита на домашното производство (а тоа што домашната конфекција оди скоро се за извоз друг проблем, не знам што заштитуваат), па како што објаснуваат луѓе што се разбираат, се плаќа царина (која земјите од ЕУ ја немаат меѓусебе) и тој дополнителен данок и плус ќе си стават уште малку ќар и ете добра разлика во цена. Имаше гужва, ама не беше за онесвестување, можеше нормално да се движи човек (барем колку што видов јас со одењето само во Зара).

5. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Туку-така напрајн, веќе има последици.. Поплава :)

6. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Епа ај драга ти како полна со време да куцаш реферат со зборчиња на ниво, од кога си прочитала некој текст на фејсбук за како ГЛУПИТЕ како мене да ги збуниш со користење на речник и мислиш дека тоа те прави одмена и на ниво, ајде сега објасни ми го својот пост.
    И да, ако толку те интересира од што се испосра во постов горе и мене ми дојде нагон, а јас моите гомна си ги бришам со Перфекс трослојна и не ја мењам за ништо, а и многу убаво кажав за што јас отидов до маркетот така да ти сега препрочитај го мојот пост и крши глава.

7. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
  8. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Што си ги траскаш комплексите овде на мене сега? : D Кој црни фејсбук и реферати кои бакрачи, ако си се збунила не ме криви мене толку ти е капацитетот изгледа. Еднаш ти реков препрочитај убаво што ти е напишано и кој дел се однесува на тебе па после цмиздри тука. Зашо ако мислиш дека со џамбазење и речник од типот ку*ац-му*ац не се препознава дека цвилиш си се заебала. И дај прекини да ме вадиш од контекст и да ме тераш да се преповтарам за тривијални работи кои прво немаат врска со темава, второ немаат врска со она јас што го зборев. А да, пошто меѓу остало ме заболе ѓон кој г'з папир го користиш, не ми се правдај. Ајт сиктер сега.

9. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Луге што се замарате толку на оваа тема, кој што купил, кој чекал на ред или што и да е??? Навистина незнам зошто е крената толкава фама за овој трговски центар. Бев пред некој ден и јас, и не сум нешто посебно воодушевена, не дека не ми се допага, супер е направено. Кој колку има во џебот, толку ке си приушти, без разлика дали е тоалетна хартија или парче облека од позната марка.

На eli25 и irenna им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Ај малце да смениме тема и настрана да тргнеме тоалетни папири гужви итн.

Кога се отвара TERRANOVA знае ли некој?

11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    A за тоа колку е непристојно да гледаме во туѓа кеса, тоа е веќе друг муабет...

Назад на темата, еве искористувам прилика да ја поздравам Марамка. Мислам дека те видов прееска тука, поточно во Pull&Bear се разминавме буквално. :D Јас барав чизми, т.е разгледував како стојат со цените. Око ми фатија едни тако звани јавачки во Страдивариус, ептен беа фини,2990 денари. Што мислите, колку би било паметно да ги земам овие? Како стојат со квалитет и слично стварите од Страдивариус, доколку имате купувано? Колку и да звучи глупаво прашањево, секој одговор би бил добредојден :$. Јас мнооогу ретко купувам било какви чевли, всушност секогаш го одлагам нивното купување, така да сакам да се осигурам дека барем добар избор ќе направам.

Исто и во Бершка видов едни, овие не беа толку високи имаа средна висина и преубаво стојат на нога.
    Цена исто 3,000. Алдо ми е слаба точка, чизмите им се сон ама цените далеку од прифатливи за мене. 100 еуриќи чизма, убава, кожна, висока. :devil:

Трговскиот секој нареден пат кога ќе го посетам, ми станува се потужен и потужен.
    Не знам, ми нема душа некако...

На marama и Belieber163 им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    До сега два пати бев во молов али уште кога беше големата гужва т.е минатата недела. Не успеав се да разгледам бидејќи бев и на брзање али затоа се израдував на киното највеќе иако ќе се отвори дури во ноември :D
    Во маркетот влегов уште првиот ден купив некој работи само што изглегов разочарана бидејќи не купив тоалетна :P

13. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    види па сеа ако сакас да е квалитетно а малку по ниска цена земи сега ке има попусти во Солун (15 јануари- 15 фебруари)истите тие чизми ке ги имаш и во космос во тоа пулл&беар еве пример јас летово ван од попусти купив зимски фармерки за 8 евра а овде ги видов истите за 20 евра :o па така да мое мислње е да си скокнеш до солун кога веке си решила да купуваш. :$ ;)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Па зависи од самиот материјал од што се изработени, сите тие т.н. “брендови“ (иако се само брендови за широка потрошувачка на запад, кај нас ги гледаме како нешто уауу) имаат различни линии со цени и материјали.. и тие имаат “ала чајна квалитет“ со етикета, што не значи дека се квалитетни иако ги купуваш од таму.. сепак 3000 не се малку за чизми (ако не се кожни) додај уште малку па имаш и кожни од нашиве фирми (биана, баргала) со многу солиден квалитет и барем знаеш дека ќе те тераат подолго време :)
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=436360926411274&set=a.235421306505238.56090.100001121126722&type=3&theater

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Јас еднаш го прошетав трговскиот, чисто од љубопитност. Продавниците си зјаеа празни, стандард како и во секој од другите трговски што беа толку помпезно најавувани. Ништо посебно, ист принцип како и сите други трговски центри. Маркетот ќе остане да живее во трговскиот, се друго е дискутабилно.
    И мило ми е што се отворија многу работни места.

На Miamigirl и Justice им се допаѓа ова.
  16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Мене не ми е јасно, зашто земале бугарки бе да работат тука, ко демек тука нема работна сила? :(
    Инаку од Зара сум многу разочарана. Во секоја земја Зара е нешто најдостапно, тука го напраиле луксуз. И живо пиле нема внатре, а огромен простор, не знам како ќе опстојат тие.

17. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Додека има офци за стрижење нема да ја испуштат можноста ,но се зае***е пак ке си одат лугево во грција и бугарија на шопинг ,и сакале нејкеле ке симнуваат цени но за жал некоја последна мода ке биде

18. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Не ми е јасно зошто уште се смета дека Зара по земјите е нешто најдостапно. Да, тука е нешто поскапа од Грција, но и таму кога бев последниве години ми личеше на бренд што само ги качи цените, а не толку и квалитетот во однос на времето пред 10 години на пример. Во Београд Зара ја тераат како ексклузивна продавница веќе, цените се исти како тука. Е да, на попуст се наоѓаат поефтини работи, ама искрено тоа што е на попуст до 10тина евра и онака се наоѓа и по други продавници.

Мене лично Punt Roma ми се допадна (одамна во Мадрид имам купено многу убава ташна што уште ја носам), Nine West (ама на попуст), а во Parfois има марами и бижутерија по пристојни цени. Не гледам зошто трговскиот не би работел, се наоѓаат и работи што не се со цена до плафон. А дека секој од нас ќе се реши да оди специјално во Солун за попустите, баш и не знам. Бар за мене, повеќе сакам да разгледам, да размислам за некое парче облека (чевли во Грција апсолутно никогаш немам најдено), да видам како ќе го комбинирам и дури потоа да го купам, отколку како мува без глава да трчам низ Космос во гужвите и да купам на крај работи што се ефтини (или баш и не толку ефтини) од кои некои после ќе носам, а некои ќе собираат само прашина.

На kolovoz и anabel-a им се допаѓа ова.
  19. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Незнам зошто толку негатива околу молот, искрено не е толку голем колку што беше помпезно најавуван и сеуште мириса чудно и му требаат освежувчи Но СЕПАК НАШ Е. Додека до вчера кукавме како ги нема брендовите и како мнооогу посакуваме да дојдат , сега кога ги добивме сите испревртивте очи , незнам било скапо т.е. недостапно за нас, било гужва,сите се тепале, не било прегледно, немало избор, и што уште не....
    Искрено се запрашав себе си колку од вас , биле да купуваат во солун кога нема попуст, сигурно само 5% па затоа ги имаме овие коментари. Јас искрено многупати сум била во солун кога немало попуст и цените биле исти , можеби се за двеста триста денари поскапи но кога ке го ставам бензинот и зелениот картон , плус фактот дека секогаш кога одам, одам да си купам повеке работи зошто само така ми е исплатливо, излегува дека е супер што го отворија овој наш мол, ке ме чини пак исто.Плус Можам кога сакам да поминам да си купам едно парче, да ја видам новата колекција,и мегу првите да дознаам за попустите. Ке ја богатам Македоноија а не Грција , ке се гужвам со нашиот народ со кого се гужвав на попусти во Солун минус Србите и Грците. И нема да бидам негативна на молот...

за девојчето што прашуваше за чизми од Бершка, јас имав купено пред 3години и ги земав 36евра- на 20% попуст од Солун и ми се погодија, за цената се супер. Тргнувајки од фактот дека истата година имаше слични чизми во трговскиот кај нас, кој беа 5000ден и тоа во обичните продавници, не зборам за брендовите,бидејки таму беа по 9000, јас бев задоволна и од цената и од квалитетот.

Многу сакате бе луге , квалитет на Маноло а цени на Павекс е нема така , стрпете се малку цените се без попуст, и онака одевте во Солун само на попуст....

На beached, GirlFromMars, indelible и 3 други им се допаѓа ова.
  20. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Ме интересира дали има Blanco?
    (пошто беше најавено дека ќе има)