Skopje City Mall

Дискусија во 'Мода и стил' започната од cvetce93, 23 август 2012.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^ Во трговија нема празници, обично некои дури и на Бадник, Божиќ, Велигден работат.
    Посебно задушница не е толку голем празник, од скоро стана неработен ден, порано не беше, колку ме држи меморија.

На Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  2. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Не си во право Hipster .Без разлика дали е за задушница .... мислам некој има потреба да отиде и да одаде почит према свои блиски ,родители итн .Како Христијанин би се чувствувал навредено и понижено да работам на такви денови (а сите ) други фирми да се слободни.Разбирам само некои работни места кај што МОРА да се работи ,брза помош ,полиција итн итн .... За трговија :fubar: .Ништо повеќе од лакоми газди !.Несакам да споредувам со другите вери некој може да се навреди, но ние Христијаните самите не си ги почитуваме празниците ...Ова го велам од едно искуство на мој близок .Го тераа да работи и за Велигден во инт.кафе :fubar: .Па уште и проверки по тел му се правеа .МИЗЕРНО.Знаеш дека не работи повеќе таму :!: а и инт.кафе не постои ... ГОСПОД ГЛЕДА !

3. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Да од лакоми и бездушни газди работат и за празници. Ама ме интересира, не ли е тоа противзаконски??

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    VIN.diesel јас не го измислувам тоа или оправдвуам, само кажувам како е. Сити мол работеле сигурна сум.
    Не само они, сите други продавници работеа, кафичи, дискотеки, се што има поврзаност со услужни дејности, за мене се е трговија :D
    Не за друго, на многу поголеми празници се работи, јас не сум претерано побожна и не знам баш како одат тие верски празници, но не можеш да споредуваш Задушница со Божиќ нели?
    Трговија секогаш работела и ќе работи, непишано правило некое, профит, бизнис, тогаш им е нив најголем ќарот.
    Против законски не е, ако им се дава дупла дневница на тие што работат. Или дневница ипол беше не сум сигурна како е точно. Дали навистина им даваат не знам, ама колку се криви работодавниците, толку е и државата што лесно замижува на тие неправилности со работните односи.
    Сега тоа би требало да биде доброволно кој сака да остане да работи за празнил а кој не, али дали е така и тоа не знам.

На OmniaVanitas и VIN.diesel им се допаѓа ова.
  5. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Не велам дека некој треба да е претерано побожен но како што кажав навистина е неубаво некој да те тера да работиш кога СИТЕ други не работат.Во право си за тоа дека се плаќа дупла дневница но колку од газдите тоа го практикуваат |( .Несакав погрешно да ме резбереш јас општо само се надворзав на твој пост :!: .Навистина празник е празник што е прогласен како државен само под одредени услови треба да се работи , кога е Бајрам и ние Христијаните сме дома !.Многумина премолчуваат на вакви работи со газдите,но не фер и благодарно тоа .Се надевам дека системот ке продолжи да функционира и да се надоградува а не да биде како во минатото ,(кај што има сила -нема правдина ) :x

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Бев пред некој ден и си купив една маичка од Калиопе :D

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    Ќе има ли некој попуст јули/август месец во Сити Мол?

8. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Да, тогаш ќе бидат големите попусти до 70% .

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Слушнав во петок на 28 јуни ке имало шопинг вечер,најавуваат попусти ама дали ќе се реални што мислите? Сакав да си купам некои работи за на одмоор ама еве ќе почекам дп петок па дали су м се зафркнала па да ми ги нема или ми се исплатело чекањето ке видам:)

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^ Никој не знае дали ќе бидат реални попустите или ќе биде нешто да се залаже народ.
    Иди види, ако има некој фин попуст ќе си се подновиш, ако не, на лево и правец дома.
    Секако паркингот им е бесплатен нема да фрлаш пари дополнително, и ќе се прошеташ де малку ако ептен ништо не купиш :D

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Попустот во Зара ако е попуст ја сум Мики Маус. Смешки, симнато пар стотки од цената и пак е се по неколку илјади. Во Манго е поокеј колку толку, има стварно работи со пола цена, ма да допрва ќе спуштаат тие. Масимо Дути одличен попуст од 50 посто, ама стварно намалено 50. Друго не ни видов, претпоставувам на таа шопинг ноќ ќе има уште попуст.

12. Femmince

Femmince Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    8
    Беше ли некој денес во сити молл, си купивте ли нешто, како попустот ?

13. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Јас бев,али не бев нешто многу изненадена од ''ниските " цени. :lol:
    Само во теранова бев пријатно изненадена,зошто имаше маички по 200 ден,фустаниња по 300,кратки панталончиња по 400 500 ден..попустот дефинитивно го приметив.Исто и во taliweil,имаше фармерки по 650 ден,многу убави
    Останативе продавници кај што влегов беа со високи цени,и покрај попустот,сепак е City Mall :rofl:

14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Од 1 милион жители во Скопје мислам дека 800 илјади денес се во Сити мол |(

Инаку попусти има, на самите попусти има и дополнителен попуст во некои продавници денес.
    Како што кажаа од утре официјално е летниот попуст, бар така јас разбрав. Иако сеуште е рано за 70%, ама до 50% ќе има.
    Во глобала Зара ќе кажам по 100 пат се прецениле. Дури Зара имаше попуст и од 100 денари. Тоа ни 3% попуст не е на одредени парталчиња :tmi:
    Јас ќе кажам само дека многу квантитет, многу ама многу. Јас знам дека светов е во криза и секој гледа да ќари на различни начини, ама последниве сезони претераа со лошиот квалитет овие фирми. Блузи проѕирни растегливи, еднаш испери и на закачалка и од М ќе ти стане ХЛ.

Мене ме нервира гужва претерана, посебно што сите гледаат и расфрлаат на сите страни мислиш од свој шкаф вадат и фрлаат на земја, ама буквално на земја скокаш штикли и блузи.
    Свртев круг и си отидов, никогаш повеќе нема да отидам на ваков организиран шопинг.

На Annath, tea4e, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Апсолутно се согласувам со росонерка, абре се потепаа луѓе за пробување само. Редици и редици пред соблекувални мислиш џабе делат работи. А како што заприметив само малкумина имаа ќеси што ми е уште по нејасно.

Квалитетот на 90% од работите е катастрофален, мислам дека кај и да е луѓе ќе почнат да шијат се повеќе и повеќе.

И добро, што им е проблемот со тие алармите, луѓе не поминуваат тие свират. Мозок ми отупе.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Која гужветина мајко моја, па и паркинг немаше ни до 4ти кат овдвај со туткање некако најдовме и тоа во 6ипол саат.
    Попуст 200 денари, 300 денари беше најчестата сума на попуст.
    Гужветина, жени и девојки во миничи и штилки ко за на искачање се шетаа, се купуваше на велико, а немаше ни п од попуст.
    50 посто да, на маиците од 450 на 250, или на нешто од 7000 на 4000 и тоа претодната цена прецената, напумпана до кров.
    Али култра на ниво сме, расфрлани маици по земја, работи кај што не им е место враќани, катастрофа.
    Што ме натера да се гужвам ни јас не знам.

На Barbie07 и VIN.diesel им се допаѓа ова.
  17. deliza

deliza Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    13.403
    Не знам за вас ама јас добар шопинг си истерав :D ..Од попустот во Aftershock бев најзадоволна. Таму имаше вистински попуст од 70 % и на некои работи 50%. Земав еден фустан од 3490 на 1040 ден, една маичка од 1690 на 845 ден и еден џемпер за 400 ден :D . Ставам слики во споилер за љубопитните :P ( од џемперот немам слика, го тргнав настрана, кај другите зимски работи и ме мрзи да го извадам пак)

Ја меркав од поодамна и оваа кошула од Манго. Беше 1590 а денес ја земав за 990 ден.

И овој џемпер од Stradivarius за 600 ден

И така драги мои јас сум прилично задоволна од мојот шопинг :D

Прикачени фајлови:

На meU, la-chicka, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    на поклон да ми даваат не би земала ниедно парталче од било кој бутик од сити мол!!! баш пред некој ден ги прочешлав продавнициве, а бе сваштарии натрупале, а не вредат ни 100 ден!! какви се бре тие модели, материјали, креации божееееее!!! катастрофа џабе изгубив толку време и енергија!

На zaki288 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Толку бев уморна што ништо не видов, после работа саат пред да заврши отидовме и немаше што особено да се види , некој смешен попуст да се чуди човек што е толку гужва и што дига народ .
    И да сакаш да пробаш нешто резервирај си едно триесеттина минутки пред гардероба , испотои се како коњ и на крај гледај да не се бендисаш :lol: .
    Башка тоа сандалите што ги меркава и што одев з а нив не беа на попуст , мн ми е гајле во Грција се и така поефтини.

20. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    296
    Попуст во City Mall - Ахахаххаххахаааааа :rofl: Смешки живи.