Страници наназад зборувавте за молот дека не бил убав, напротив мене ми се допаѓа баш е голем,простран. Јас сум си навикната на вакви молови. Во Прага имаше поголем на 4 спрата. Убаво место според мене.
Работат сите, имаат работно време 10-20h. Сите што ќе решат да не работат во недела плаќаат пенали. Така што имаат избор и да не работат на нивен трошок.
Ubav e ama nekako izbrzaa rano shto go pushtija, nedosreden. Vnatre kako slabo provev da ima, ne se dishe pa i so maskite, 2 pati bev i mislev kje se ugusham, ne mozhev da disham vnatre, vozduh nemashe. Vo scm e podobro nekako.
Мене молов ми беше баш супер. Сте пишале немало воздух, јас тоа не го заприметив, баш беше пријатно. Исто сте пишале голем бил, не било убаво означено кај има влез, а каде излез. Јас лично брзо се снајдов, не ми беше тешко просторно да се ориентирам. Во врска со продавниците има навистина голем избор, за сечиј вкус, од најевтино до најскапо. Реално јас го преферирам Сити мол бидејќи е помал, па побрзо можеш да завршиш работа, во East Gate би одела само за продавниците кои ги нема во Сити мол. Сѐ на сѐ, молов е океј ама некако непотребен бидејќи 90% се истите продавници како во Сити мол и бидејќи зафаќа премногу простор кој можеше да се употреби за нешто покорисно( парк, игралиште...).
Огромен мол, додека да отидеш од една до друга продавница 20мин сигурно ќе изгубиш (доколку се брзаш), друго, квалитетот не е ништо посебно поголемата гардероба се крпи и ништо повеќе, citymall мене ми е поубав.
Мислам дека претеруваат со настаните во склоп на трговскиот. Од сите страни има гласна музика, зборување на микрофон, плус нормалната музика во секоја продавница, галама од самите посетители. Хаос. Добро би било тие настани да се одржуваат пред/зад трговскиот а не внатре. Сепак Сити Мол ми е многу по лежерно место за шопинг од тој аспект.