Долго испробував различни рецепти за топло-ладно и после толку многу обиди ова е рецептот со кој го добив тоа што го барав кај овој тип на колаче: да е течно одвнатре и да го извадам без да се распадне, да не е преблаго и дури и кога е ладно да не се стврднува течноста во колачето. http://www.youtube.com/watch?v=asMb77CtDjE Се надевам ќе ви успее на сите оние кои сакате да го направите, е сега рецептот може ќе треба да го гледате неколкупати ако ви го одвлекуваат вниманието мажи со цврсти тела и француски акцент
Јас го користам овој рецепт http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/14464-podgotvete-cokoladna-lava-toplo-cokolado испробан е многу пати, и излегуваат убави колачиња. Само треба да се внимава на времето за печење.
Каде се продаваат калапчиња за топло ладно? Имам направено со готова смеса, ама вака е поекономично сите состојки си ги имаш дома, и за кратко време си имаш прекрасен десерт.
Лакримоса незнам колку ќе ти успеат ако ги печеш во тефлонски калапчиња, мора да се алуминиумски, мене во други не ми успеваат, а на страна тоа што многу тешко се вадат од други калапи. Побарај неколку страни назад имам поставено рецепт и слика од калапите, во сите маркети ги има, 10калапи се околу 60 денари, јас ги користам едно два три пати сигурно, внимателно ќе ги миеш само. Во нив најубаво излегуваат колачињата, одма се вадат немора ни да ги мачкаш со нешто.
Тие што сте го направиле рецептов.. уствари нешо као топло ладно е? Тече ли воопшто чоколада или као колаче доаѓа?
Калапите се алуминиумски но може да се измјат и да се користат повеќе пати. Мислам дека беа околу 60-70 денари, 12 парчиња.
Многу убав колач дефинитивно ... јас бидејки работам во кујна го знам рецептот од таму и испагаат околу 20 калапчиња се топи 500 гр. цоколадо за готвење и 2ве паковки путер од кога ке се стопи се додава 14 јажици брашно, 14 лажици шекер, 14 јајца сето тоа се микса околу 10 мин дедека се соедини смесата убаво и тоа е тоа преубавоо е ( уфф ми се пријаде )
Тече,само не треба да се препече.Иначе јас ставив 3 лажици шеќер и пак е благо,другото се супер си е,а и вкусно е.
Зависи во што ќе го ставиш.Јас го ставив во чаша и пола од тоа изедов,јако е,а и моево беше малце поблаго од што треба,така да 2-2ипол лажици шеќер би требало да бидат доволни.
Јас го направив рецептот на слаткичка, тој од Фуфо. И превкусно дојде, смесата е за 8 капалчиња. Од толку рецепти што испробав за чудово, овој испадна највкусен. Само што јас го печев 12-13 минути, и воопшто не се излеа од калапче, баш како што треба си беше цело колаче и внатре ептен си течеше. Еве и слика мх мх, добро тука малку го разбуричкавме и после ми текна да сликам
Калапи од Џамбото ќе си купиш, тие алуминиумските. И зошто сеуште не е сменет насловот? Суфле и топло ладно не е исто.