Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Stand Up Comedy with Marjan Gjorgievski

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од thelittle17, 24 октомври 2011.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Напор, поголем напор е од мене лично во темава. Фрчат предрасуди као металците не се бањале, навредува келнери (да даде Господ он келнер да биде некогаш). Се исмејава на таксисти дека за 200 денари работат...
    Воопшто не е смешно. Сурово и неваспитано е да се потсмеваш на туѓи маки.
    И лично јас не верувам дека постои некој човек како оној што му го претставува Леон во видеово.

На WhiteAngel, calliope, Dushica-sk и 4 други им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Овој Маријан во почетокот ми беше интересен , а како поминува времето ми е се по досаден . Прво ме нервира што генерализира ,сите богати се такви , манекенките се онакви а он е најдобар . Си зема за право да исмејува луѓе , мене неговиот измислен лик Леон воопшто не ми е интересен туку е чисто исмејување на болно богато дете . Или за таксисти , келнери , металци , воопшто ништо интересно и смешно не видов во тоа што некој таксист работел за 200 ден . Се гледа дека снемува идеи , па секој нареден клип си повторува едно исто : Леон , мајката на Леон , Леонарда , таа изроната во суратот , чичко Милован . Се едни исти ликови со исти муабети . Јас тоа што треба да биде интересно не го гледам никаде. Сигурно јас сум таа што има чудна смисла за хумор затоа што се повеќе луѓе околу мене се воодшевени од оваа наречи ја stand up комедија .

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Да бе, изронатата во суратот, и таква имаше :^) . А што ако некој има мислење за него дека е изронат во суратат со фаца како пред кивање?
    Се замислува дека е некој месија, пратен да не просветли колку сме сите ние затуцани, само тој е паметен и знае да им ги спушта на сите. Мочко. |( А кога му спуштаат со коментари на јутуб дека е тиње брише. Епа, брише. |(

На manja666 и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  4. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Уште првиот пат кога го гледав не ми остави некој посебен впечаток па дури досаден ми беше. Дадов втора шанса пред некој ден, изгледав уште некое клипче, имаше неколку добри фори, но сепак некако веќе видени, излитени. На крај заклучив дека неговиов хумор не ми е баш на некое завидно интелектуално ниво. Не ме влече повторно да го гледам.

6. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
  7. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ни ова не е интересно. Готово, му завршија интересните клипчиња изгледа.

колку сакаш јади го*на за металците :rock:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Подобро извесен период да направи пауза со снимање на нови се додека вистински не добие инспирација за нешто ново и интересно! Ова последново е ептен катастрофа ама ич не ми се допадна. За разлика од првите секое ново е се полошо и полошо!

Најаки ми се ‘‘Кафана‘‘, ‘‘ТВ серии‘‘, ‘‘Комшии‘‘ и ‘‘Студенти‘‘ во нив буквално секој ќе препознаеше по некој па ако не и самиот да си се препознае и имаше многу помалку навреди. Ова последново како ради реда е направено!

А за видеото за богати луѓе ептен е вистина како уште од прво одделение ги форсираат децата на лугето кои што се ‘‘нешто‘‘ и ептен јако ми беше тоа што ако си фатиш дечко дебел, а сиромашен тогаш тој е свиња, а ако си фатиш дебел, а полн пари е тогаш тој е плишено мече :lol:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Мислам дека се повеќе и повеќе губи идеја за што да зборува.
    Поготово во ова новово клипче, пола работи ги имаше повторено од старото.
    Која е смислата секое второ да наликува на претходното? |(

Отворив на YouTube и пола коментари беа од типот: Досаден си брат ; Ова не беше воопшто интересно...

Прикачени фајлови:

• cats.jpg
      cats.jpg
      Големина на фајлот:
      17,4 KB
      Прегледи:
      164
  10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Последнов клип - екстра глуп! :|

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Тууу бре, а јас на почетокот баш се израдував на комедиите на типов пошто ми изгледаше саркастично-реалистичен.
    Последните неколку клипа, онака...ги изгледав без некои забележителни реакции.
    Овој вчера...еднаш само се насмеав онака малку и тоа не ни паметам за што.
    Глупо ми падна исмевањето професии. Па секој ке најде професија според степенот на образование и малку среќа. Се` додека работи и извлекува некоја пара на чесен начин - браво.
    Па ако одиме според тоа, и тој да завршел нешто појако ке бил сега на некоја повисока функција, а не да снима клипчиња во соба.
    Марјане оправај се дури не си станал ко Леон.

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Секој нареден клип е се поглуп. Мислам дека многу е секоја недела по едно да излага, затоа изгледа снемал и идеи. Треба сепак поретко ако нема идеи веќе а не да исмејува зошто не е смешно :)
    Се сложувам со се што кажа Офи , се е само не смешно :)

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Е овој клип ни мене не ме бендиса. :^) Поготово која предрасуда за металците. :^)

14. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Цар е човеков, ама у последно време.... :^) Па и да има некоја смешка со исмејување не мора сите да бидат. :fubar: Она за слави ми беше јако, за паничари, за нашите драги глупи луѓе, и за студенти.

15. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Го покажа стомакот :o :rofl:
    Still not funny |(

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Епа така е Марјане кога се префорсираше на почетокот со клип на секои 3 дена. Масата е алчна за уште и уште под притисок си да напраиш нешто посмешно, а не дека не можеш, едноставно немаш доволно инспирација.
    Но знам да ги пуштам „Кафана“ и „Богати луѓе“ и да се смеам цело време ко луда, зошто ДА, смешни ми се. А последниве се еден на друг налик, и дали еднаш или два пати преку сила ќе се фатам себеси како мрдам брк на штосот. Не веќе тоа што беше, па би ти препорачала и покрај настојувањето и молењето: „Ајдееееееее кога ќе биди, што напрај орееее, нели денес ќе беше тееееее, окапавме цела ноќ да го чекаме новиот клип...“, да почнеш да правиш едно месечно за да ги задржиш и тие гледачи кои останаа, и ако ништо друго, тие што останаа ќе ги полнат дискотеките кај што гостуваш. А вака ко што тргна, губам надеж дека ќе се врати хуморот кој СПОРЕД МЕНЕ го имаше во клиповите.
    Фала многу, и пријатно.

17. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Се приклучувам кон групата на НЕ-обожватели на човеков.
    Првпат го видов кога Росоњерка го објави клипчето за навивачи, многу ми се допадна тоа, но само тоа и свадби ми е интересно, друго ништо.

Искрена да бидам останав зачудена кога прочитав дека човеков е дипломиран актер. Ова ли е актер?
    Па јас очекувам актер да растура со вокабуларот, да знае да организира вистинско мини шоу, да има интересен хумор, а не исмевање, навреди и омаловажување.

Се разбира дека хуморот го прави клипот, но ословување на човек со грд, дебел, немијан, свиња, глуп и коментирање на физички изглед како изронат во суратот (Пази го зборов) е крајно неадекватно.
    Исмејување на работата на келнерите, таксистите е нешто што најмногу ме налути, затоа што во нашавава држава и тоа да го работиш е многу за некој. Изгледа заборавил дека до пред некој месец тој не беше НИ тоа.

Трета работа, монотонијата, Леон, Леонида, Милован, се интересни само доколку се спомнати во една конотација, а не нон стоп главна тема на видеото. Истите нешта ги кажува, само во различни клипчиња.

Плус јазикот му е како да си прави мајтап со другарчињата од маалото, а не како да зборува пред цела Македонија.

Малку иронија и сарказам секако дека не е на одмет, но човеков изгледа не познава граница. Јас сум гледала многу стенд ап комичари, ниту еден не бил вулгарен како овој. И сите обработувале доста тематики а не само една со различни имиња а исти ликови.

Голем дислајк за човеков, не ни го гледам веќе. Не ја исполнува мојата рамка за добар актер.

На TheKiketoo, faye, drugarka и 7 други им се допаѓа ова.
  18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    На почетокот многу ми беше интересен.

После ми заглупе ама ајде викам на секј му се случува.

Ова последново клипче не можев ни да го догледам од што ми беше глупаво. Ги врти истите приказни, истите ликови, истите смешки.

Мислам дека има потенцијал дечкото, ама ако нема идеја подобро нека направи пауза, а не вака баш ради реда само.

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ти не знаеш!!1 Марјан4е знае, он е просветителот. Признај од кога не си се избањала ајде! Мора тој да е во право бидејќи тој ја збори реалноста!
    sarcasm

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Се разочарав од последните видеа. Нашиот менталитет има доволно предрасуди кон различни стилови и уште овие не беа потребни. :|

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.