@Srckata28 еве скриншот од последната сцена од мис Вилер, ја кропнав, ја осветлив, sharpness до максимум, зумирано. Сепак мислам дека се познава лузна, иако е непрегледна од светлината и далечината.
Оваа сезона имаше најнепотребна сцена во историјата на филмографијата. Во сред кулминација, акција, случувања, овој, си викам којзнае што ќе каже. Само си погледнав во таванот и останав без зборови. Зошто и како беше потребно?! И што имаше врска со било што... Некоја тешка транџа го поседува нетфликсот. Нема друго објаснување.
Векна го плашел дека во иднина ќе го дознаат дека е геј и ќе го отфрлат и тоа му создало страв и несигурност од иднината и затоа мораше да сподели, за да се ослободи од тој страв, за потоа да има поголема сила за да го тепа Векна Ама да, Нетфлиск е во сопственост на лгбт сектата.
Да, да знам, моја грешка. Не знам зошто бев убедена дека е само игра, набрзинка го протолкував крајот и бев делулу.
Дали знаевте дека Eleven сега има 21 година и заедно со мажот и посвоиле девојче? https://www.instagram.com/p/DR_XhP-DhcR/
Значи, кога ќе видам два саати епизода, четврта и петта сезона, ми доаѓа да ја баталам серијата. Мислам дека од почеток (уште од 2016!) е јасно на каде оди и која е поентата, а првите три сезони само се повторуваше борбата со чудовиштето. Не треба епизода да трае повеќе од 40 минути, реално.
Од четвртата сезона, само последна епизода ми беше интересна, скоро сите други епизоди ги мотав од шо ми беа досадни. Петтата сезона не ми е почната, некако имав желба ама ја изгубив чекајќи ја да излези + заборајв и каде застанале работите.
Јас сум до 4. сезона, 2. епизода. Двеве епизоди по 1 час и 20 мин. И проверувам минутажа на преостанатите, има некои од 2ч. 20мин. А во претходните сезони беа пократки. Серијава визуелно и тонски убаво ја скоцкале. Можеше да биде подобра ако повеќе се задржеа на тајните експерименти, не вака во круг се бркаат со суштеството.
И мрачна е за секој ден да седиш да ја гледаш. Не делува добро на расположение. А колку деца пораснаа со неа...
Решив да ја гледам да видам што е хајпот. За еден месец ја изгледав цела, само што ја завршив последната епизода, и да, ми се допадна. Топ приказна, имаше недостатоци, ама генерално, одлично скоцкана. Долги се епизодите во четвртата и петтата сезона, ама тоа веројатно го направиле за да запазат број на епизоди, за да прикажат се', да не биде приказната на трчање. Одлична серија, пак би ја гледала.