од бт сум али лично ми се допаѓа сајтов скопјанки дефинитивно (според мене) знаат да се скоцкаат за денска шема http://www.skopjeurbanstyle.com/
И мене ми се допаѓа оваа мода, тоа е тоа во кое што сакам да се облечам. Уличната мода е нешто како мода за шетање и секојдневно облекување
Ни прибилжно. Шо стил фураш? -Абе уличен. Кај нас тоа да ти го речат,одма те асоцира на валкани блузи,искинати фармерки и патики. Незнам како го нарекувате ова стил,кога нема некое особено правило како и што да носиш. Едноставно носиш,комбинираш, создаваш. Јас пре би рекла уличнава мода е изразена креативност, отколку стил.
Некој период не функционираше странава за Скопски стрит фешн, но еве се враќаат со зимски комбинации. Фини, многу фини комбинации морам да пофалам
Мама миа! Последниве слики од овие пролетни денови и комбинациите на девојчициве низ Скопје се феноменални. Се повеќе стилизирани девојки низ градов гледам.
Мене ова ми е ужасно, од која страна да го погледнеш. Во ред е да сакаш да се двоиш, ама ова е толку исфорсирано, очи болат!! Можда вака на прв поглед сите заедно, интересно делуваат, ама ако земеш посебно да ги гледаш девојкиве, една нема што погодила при изборот на парчиња. Останатите ми се скоро сите топ средени.