Желби не...туку желба...само една Денот нема шанси да ми помине без чоколадо.Се друго присакувам ама не дека мора да го јадам...ама за чоколадо душа давам Ќе видиме што ќе каже вагата до крај
и јас поЧнав да претерувам со благото посебно Чоколадо,ако не јадам еден ден си мислам немозе денот да помине катастрофа сум,а Чудно ми е бидејки пред да останам бремена воопсто не ми текнувасе за благо
Мене за благо не ми текнува воопшто, ама пиперки како сакам. Абе неможам да им се наситам, на јадење по 3-4 јадам. Верверко или ќе јаде многу пиперки како мајка му, или во живот нема да проба како татко му.
Јас немам некои зелби.ама си дозволувам да јадам работи кои пртходно ги избегавав. И не сум напорна трудница,освен сто се залам за се. Мозеби луто малце повеке ми се јаде и после ко балон се дујам Спојлер извинее за грескиве не знам на таблетов каде се буквите
Не сум нешто посебно пребирлива. Кога е во прашање благото одсекогаш сум го обожавала, но откако останав бремена никако неможам да одбијам чипс. Во денот јадам по два XXL
од секогаш сум си била по благото ама и сега сум ептен .. плус јаболки си апнувам некако слатки ми се
мене ми се чини од кога че станам од спиејне дирекно одам во кујна и од таму не излегувам по 4 пати на ден морам за четворица нешто да скувам или измесам некој кифлички или крофни.нон стоп се осејчам гладна и се ме стрви од благо па до солено њам њам
Значи дефинитивно ние феминкиве што носиме девојчиња не можеме да го замислиме денот без благоо а другиве со машките пак киселкото и соленото..
Клавчиња, луто ( што е мн чудно, зошто не јадам пиперки и никогаш во животот не сум сакала ни да ми налутнува нешто ) јаболки, зелка и цвекло ( и цвекло не јадев порано, а сега ми е мн вкусно ). Од друга страна, грозје не можам да гледам, не па да го јадам. И за благо имам конкретни желби Се смееме со мм дека освен ова сто сум стрвна и се нешто ми се пријадува, никакви други симптоми немам
И јас сум луда по благо, уште на самиот почеток на бременоста, поготово по крем (кој од дете не сум го посакувала олку). Во глава постојано ми се вртат крофни со крем, со чоколаден прелив, со шеќер во прав, палачинки, кроасани.. Чоколади обожавам! Милка обичната ми е фаворит, секој ден би јадела по една минимум и тоа во еден здив би ги изела.
ај си с чудам јас,од секогаш благо многу сакам е нормално де сите сме по благо. арно ама порано сакав да се најдам благо и се чуствував супер после,а сега после благо ми горчи устата,грлото како да горчи а лекот го најдов глупости јадам кисело после благото лелее
Не сум многу по јадењето и по желбите...но сега за Божиќните празници ми се случи да ми се пријаде диња и одвај мојот сопруг најде хехехехехех А други некои посебни желби засега немам ќе видиме понатака...
без благо не би можела дефинитивно.. ете незнам зошто ама благо во денот морам да каснам па и да претерам. зборував со гинекологот и ми рече да пазам, да не накачам шеќер.. а баш чудно, носам машко а јадам премн благо.. хм
Дали пиете кафе трудници и по колку?јАс едно турско дневно благо ама и за тоа се прашувам дали не е штетно?
^^ Не е штетно, поготово не едно дневно. Важно е да не се претерува. Јас неможам без утринското нескафе, и не се откажав ни во бременост од него, а понекогаш но поретко, пијам и две дневно.