T.A. Jupiter искуства

Discussion in 'Патувања и одмори' started by meggle, Jan 11, 2016.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Повратен автобуски билет до Прага ме чини 9000 денари. По која логика се направени овие туристички аранжмани за 2000-4000 денари за 3 ноќевања со вклучен превоз, не ми е јасно. Па во Скопје да изнајмам стан за еднодневен престој, нема да ме чини помалку од 1500 денари.
    Дел од вината што си ја имаат граѓаните што веруваат на секакви наивни понуди без да пребараат на нет, тоа да, ама како опстојува оваа квази агенција после толку измами? Вакво нешто само кај нас може. (facepalm)

Miss.N, Leona88 and crimson like this.
  2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Скоро цела Македонија знае за агенцијава. На сите вести се има појавено веста, а и не само оваа, туку сите вакви нивни измами. На интернет ги пишува секаде како преваранти. Значи треба у планина да живееш за да не знаеш дека се преваранти. И пак ќе кажам: така им треба.

Leona88 likes this.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Јас грешкава со агенцијата не ја гледам кај луѓето.Има многу луѓе кои напишаа дека немале проблеми со патувањата на кои претходно оделе.Секој сака да отиде некаде,но не секој има средства за патување на дестинацииве по нормални цени.А кој не сака да шета?Се лажат луѓево,ама за да не се лажат треба агенцијава и таквите понуди да е санкционираат.Сигурно си викаат,толку луѓе одат,сигурно не е нешто несигурно.Мислам дека така размислуваат.

Претпоставувам дека се потпишува договор со агенцијата,како и секаде.
    Сигурно има ставки во договорот што се случува при вакви ситуации.Тоа со правници треба да се реши.

А нелогично ми е и мене да одам во Прага или Банско за толку малку пари.Јас сега бев на зимовање,цените се нереални што се нудат од агенцијава.
    И не е вкусно да се коментира,така им требало.На секому може да му се случи.Кој знае какви драми преживеале,па сега да викаме,така им требало,глупи биле.

Last edited: Jan 29, 2016
    kukla21, kjukli and LivingGlam like this.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Нашиов народ е таков, што не тужи. Можат 200 тужби да им лупнат и да се затвори еднаш засекогаш таа агенција. Ама ние сме "мил" народ, не тужиме. Да беше негде во странство агенцијава, досега жив ќе го запалеа газдата.

MiloMalo likes this.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

не туку од тоа што немаат пари за тужење, друго од маткањето а трето поради тоа што не значи дека ќе добие на суд...

Nausicaa likes this.
  7. Marick14

Marick14 Истакнат член

А во Прага со што ќе одат? Со жетони за флипери?

За ваква работа сигурно се добива на суд.

MiloMalo likes this.
  8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@Marick14, да можат би тужеле но за жал немаат правна основа за тоа. Секоја туристичка агенција го задржува правото да откаже тура од x причини, тоа го има и во договорот кој го потпишуваш со нив. Се додека Јупитер ги враќа парите, оштетените немаат право на тужба и тука всушност лежи зајакот- останатите туристички агенции од петни жили ќе се трудат да не дојде до откажување (поради стравот од лоша репутација како несериозна агенција) додека дечките од Јупитер не се замараат ама баш ич.

И да, фрките со Јупитер траат веќе подолго време па штом некој има пристап до интернет за да може онлајн да купи ваучер за попуст, тој некој може малку и да прогугла за компанијата преку која планира да оди некаде. Мислам, за еден кармин од Голден Роус кој чини 100 ден читаме рецензии на нет дали вреди да си ги дадеме парите а не па за патување вон државата, народов навистина не ми е јасен...

9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Кога спомнаа на Тв нешто како сте задоволни од услугата на Јупитер,јас нагло се свртив и загледав и си велам:Планетата?
    Е стварно не сум точна:headbang::rofl:

Marick14 and crimson like this.
  10. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Мене уште 1-2 година од работата на Јупитер кога беа атрактивни понуди за Крф за 990 ден, не заминав затоа што ми беше сомнително. И другарка моја отиде, да убаво си поминала не им откажале тура но затоа биле сместени на 1 км од плажа, буквално на 1 км ........... и потоа си рекла, ок 1 км 1 км, па што...се додека не заглави Турција
    И што, парите им ги вратија и адвокатот им рече џаве ќе тужите.
    некој ги штити, затоа што не им е првпат и гарант ќе си продолжат штом продолжуваат со работа

11. Leona88

Leona88 Истакнат член

Знае да отвори Grouper и да ја купи зделката, а не знае да побара на интернет искуства, абе ајде. Не стигнала информацијата до некои...тие некои не ја побарале информацијата.

jacqueline.s likes this.
  12. niki_88

niki_88 Истакнат член

Многу ме занима после сите овие глупости и заебанции што ги направи агенцијава, зарем нема некое одговорно тело во државава што ќе ги санкционира и стави клуч на рата и газда позади решетки....
    Веќе од авион се гледа дека некој си има свои интереси и ги штити...

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

И мене ме чуди што сеуште работат. Агенцијата мора да е на некој висок функционер.

14. D&&&M

D&&&M Активен член

А дали ги вракаат уплатените пари?покрај цела нервоза што ја имаат оние кои се изиграни би било правилно да бидат обесштетени но дали се???

15. Candid

Candid Истакнат член

@D&&&M какво враќање на пари? Да беше така немаше да се прави волку голема галама. Јас бев сведок последниот пат во Банско кога извисија цел автобус требаше да се сместат во наш хотел и чекаа луѓево едни добри 12 ако не и повише саати

16. Elissa

Elissa Форумски идол

17. Miss.N

Miss.N Популарен член

пак ли нова заебанција?

Е овие луѓево стварно не се нормални.

Elissa likes this.
  18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ако ако, така им треба.

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Зошто не се распрашат пред да уплаќат за вакви работи, не ми се јасни луѓево... Ај ќе речеш не следат доволно на интернет, им се видело ефтино ама распрашај се бе, информирај се...

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Луѓево кај нас, да земеш обичен камен од земја и да му кажеш дека е магичен, ќе го купи и цел живот ќе мисли дека стварно е магичен. Ете до тоа ниво е дојден нашиот народ.
    Исто е и со ова.

MiloMalo likes this.