Зумба Здраво до сите ,јас сум нова на сајтот и многу ми се допага.Имам испробано секакви вежби ,аеробик,фитнес,и ништо од тоа немаше ефект еден пријател ми го препорача ТАЕ БОтоа е всушност комбинација на бокс,карате и аеробик али е нешто феноменално .Имав проблем со долниот дел од телото али за само една недела имасе ефект,одма ми се зацврстија мускулите,салото од стомакот го снема а задникот се подигна.Пробајте нема да се покаете. Поздрав
За девојки е ТаеБо феноменално . Ем играш (во ген на скоро секоја девојка) ем ги учиш повеќето движења од бокс што те припрема супер ако некогаш прејдеш на некоја борбена вештина. Одлично замислено и ти го прави телцето бонбона .
Здраво.Јас ги вежбам Тае бо вежбите пет дена во неделата по еден час.Тоа одприлика се вежбите од 1/6.......до 6/6 навистина ми се топ.а за релаксација во некои денови кога не ми се вежба толку или немам време па набрзина ке ја извежбам серијата 1/5,2/5и 3/5 и ми е супер.
Да ви се пофалам и јас вчера вежбав ТаеБо и ми беше баш интересно. Секако жива вода се направив и одма под туш.. но до вечерта верувале или не јас едвај седнував на шоља Сите мускули денес мислам дека ќе ми прснат Ама како што пишавте погоре кога боли тогаш е добро и се надевам дека ќе го скоцкам телово мое
тае бо вежбам секој ден скоро 3-4 месеци. Во почетокот одвај издржував 10 мин. а сега вежбам цел саат тае бо а потоа и нешто од пилатес. Пуштите гласна музика за време на вежбите и времето минува многу побрзо. И мора да ви кажам дека после секој завршен тренинг се чуствувам одлично и по самоуверено . Ви го препорачувам...забавно е
Епа доста е аеробик цело време иста музика,исти луѓе на цедето со вежби ми се здосади и се решив за Тае Бо. Гледам доста го фалат па се убедив и јас да почнам ама прво да се обратам тука да се допрашам зошто и не сум доволно упатена и информирана за овој вид на вежбање Значи не сакам веднаш да го зацврстам телото!Салото се надевам ќе го снема ама нозите дефинитивно сакам да ги ослабнам уште малку само се плашам да не ги зацврстам вакви како што се после за кај сум.. Да не ми замерувате за моите прашања ама ме депримира една пријателка се трудеше да ослабне летото , трчаше на игралиште па ниту ослабна ни ништо се направи како билдер на ништо не личи нозите какви што и беа такви останаа само сега поцврсти ,абе заникаде... Тоа и сакам да прашам,дали во обем се намалува или повеќе е на зацврстување
Може некој да ми даде линк од вежбите за зацврстување , бидејки сакам да се зацврстам ? благодарам однапред
http://www.youtube.com/watch?v=sLvl9Ycii1A вежбај ги овие вежби некое време,не се многу тешки,потоа оди на левел 2 - брзо ке завележиш резултати
Малку доцнам со одговоров, но сепак. Тае-бо во Велес имаш на две места во салата на гимназија, тренинзите ги води Дејан, месечно се плаќа 500денари, а од тренинг 70денари, три тренинзи неделно, вторник и четврток од 20:30, а во сабота од 19h. Има и во 25-ти Мај таму тренинзите ги води Раде, цената е иста, деновите во кои што се оддржуваат тренинзите се исти, само не ги знам термините на тренинзите. Претходно вежбав аеробик, но за два до три месеци веќе ми стана досадно, се тие па тие вежби, се таа па таа музика. Некако ми стана многу монотоно. Од пред нова година почнав со тае-бо и можам да кажам дека е феноменално, секој тренинг се вежбаат разни партиции, се применуваат разни вежби, музиката е баш мотивирачка, а богами и она гласно броење и викање уште толку повеќе мотивира. После нова година тренерот почна постепено да ни го покачува нивото на интензитет на вежбите, веќе сме стасани до суперкардио. Мускулчињата ми се веќе значајно зацврстени, уште некој месец и ќе бидам како оние од видеата што вежбаат заедно со Били
Освен што е добро за горење калории, Тае бо-то е супер и за истурање на стрес, нервоза, негативна енергија, баш да се издува човек и по вежбањето ко нов си, смирува ептен, ко испразнета вреќа се осеќаш после тоа и све ти е рамно.
Јас од замунда си симнав тае бо клипче со тој црнецот лани вежбав, а еве и оваа година почнав пак. Интересни и напорни се овие вежби, знам лани од почеток до крај вежбав пола саат колку што ми траеше видеото и жива вода се правев. Супер е Тае Бо за вежбање
Вчера ми летнаа неколку мушички низ глава и решив да почнам да тресам г'з на сред колоквумска. Сфатив дека иако факултетот ми одзема премногу време, секогаш можеш да одвоиш саат за вежбање, (на пр. наместо да го потрошам на седење на интернет и гледање серии ) плус и гледам се растресло тука мешето, а да бидеме реални, тоа со диети не се губи, а и кога речам дека никако не можам да си ја подредам исхраната не е до мене, ниту до недостаток на волја, туку е до дневниот распоред на обврските. Инаку, немам вежбано ништо веќе година и половина. Пешачам постојано, ама да бидеме реални тоа не е доволно. И се нафатив вчера, со она зумба скалп енд тоун и ми се виде некако премногу лагано, кондиција сум имала јас Па денес се мислев пак да го терам пак, затоа што чувствувам некој мал напор во мускулите, ама не бе, вжештена глава - полна со еуфорија, не можам да учам додека не се извежбам па се фатив за Тае Бо кардио, директива. Си се бодрев со црнчето, стискав заби и херојски го издржав целото. Таман почна да ми се плаче на крај и да си викам не можам веќе, гледам се смири типчето и почна да се оптегнувањето. Како мерачки си се оптегнав, перверзии Горда сум си на самата себе, се надевам ќе ме држи мотивацијата. Ама утре не знам како ќе биде Инаку на план сум Инсенити програмата да ја почнам во скоро време, ама сакам малку со нешто полагано да се припремам, да не запаѓам во депресии Сега си најдов на темава еден мој стар пост од лето 2011 кај што сум пишала дека само 20 мин сум издржала првиот пат. Си се радувам 'ко мало дете Ај да направам сега неколку стомачни и да мавам туш, па на учење А утре ќе ми се плаче знам, ама слатка болка е тоа Онака мотивирана еден поздрав до моето злато да упатам Спојлер не знаеш што ти мислам вечерва