Надвор сте од некоја реалност барем за обичните смртници, и другар ми мрчи само ама нема фатено друга работа да работи да види колку се плаќа. Уствари имаше и вториот ден се откажа. Така да седете и не попувајте многу освен ако ви е ова reversed psychology па да не влегуваат нови за да не ви земаат место таму.
За во Битола и не се лоши ни 30000 стартни. За млади посебно (околу 20 години што се), кои живеат таму и не плаќаат кирии. Или Прилеп еве. Сега, нешто секогаш ќе фали. Ама за тие години и таа почетна плата не е воопшто лошо.
Другар ми зема над 40 илјади, е сеа патот малце јади, ама тој е стандардот, кај нас по 30 илјади двајца да земате таман сте, особено па и ако не плаќате кирија, ехе..
Никој никого не тера да не работи. Секој може да аплицира. Нека проба. Психички е тешко да ти плачат, дс ти викаат, да те пцујат по телефон. Да бркаш статистики и сл. Не е за долгорочна работа. @Stark Друго е брат в кладилница, кога сакаш излегуваш на цигара, кога сакаш одеш на воздух а таму нема така. Фиксни ни се паузите и не можам јас коа сакам да и се јавам на другарката. Ти можеш да зборнеш со околни дуќанџии и сл. Овде нема. Секој си е на телефон ПОСТОЈАНО идат повици.. Јас можам да кажам дека тебе ти е лесно, ти мене ми кажуваш дека ми е лесно. Тоа е во нашата природа. Да мислиме дека тревата е позелена на комшијата. Се си има плус и минус. Од каде ти па пресмета дека доволно е да се живее со 60.000? Тоа може двајца млади, а фамилија да гледаш ти со 60. 000..не знам батко
Epa togas so ogled na standardov barem vo prilep, taskforce nudat solidni primanja i mozam da ve okarakteriziram kako da barate maani kaj so gi nema..
Секоја работа има маани. Ако нашата била идеална, остај тоа таму и појди Таскфорс. Другарка беше продавачка и одеа пред затворање да и растурат.. Тоа е тоа. И не му праи лице на другарот. Не знам како те дружи ако вака му велиш, наместо поддршка да му дадеш и тој тебе исто.
Види, Прилеп сам по себе е поевтин од Битола. И тоа е предност плус. Ама затоа ќе се истрпат некои недостатоци (ако се може) и тоа е тоа. Еве јас не би можела да работам така, за ниедни пари. Ко во Taskforce.
Се си има + и -, си кажа Грл. Мора, првен потешка работа..за после кога ќе дојде "полесна", да се "гази".
Во право е, можеби таа плата не доволна за Скопје но е солидна за Прилеп. Не е исто ни да живееш во Минхен и Уелзен. Поголемите градови секогаш се преценети и поскапи иако не значи дека квалитетот на живот е подобар.
Mnogu pati i mi se zakanuvaat ali neznaat deka sum porasnat vo takva sredina haha Se zhali od rabotata ako e tolku neizdrzliva mu imam recheno da otkazhi, ama ne otkazhuva.
Kako prvo sekos sonuvame, a ne sme ambiciozni i realni, rabota so ni se nudi so ogled ne sme site rodeni aristokrati tie se platite kaj nas.. vo pogled na finansii. Primer jas kaj so rabotam, cesto trpis navredi zakani i slicno, nekogas ne si odat mavecer krshat, ama mi odgovaraat smenite, napredubav oti ja sakam rabotatay ama platata odvaj stignuvam do 31k i to so praznici..
Причина? Мож му тешко пример да откаже. Може пример мора да седи пошо немаат пари неговите. 1001 причина има... Еве ти велам, иди кај него ако мислеш му е лесно и е лесна работата.
пази на пристап, битен е...мораш да ги навикнеш, тоа е времето и готово. Тие на апарати, се секогаш поагресивни од другите, претпоставвувам дека и тие седат.
Gi nauciv i me naucija samo problem mi beshe na pocetokot so vo 8 lokali od 9 rabktev site budali gi zapoznav.
Vo red e, zboro mi beshe i ne e tolku losa rabotatat ako gledas od druga perspektiva. Vaka sami i si prajte za apla da ja mrazite..