Лабаво, можи помалце пари ама рајат и види си процени си сама. Не сме сите исти некој плус минуси со толеранција, карактерни особини и слично.
Jas bev na vtoro intervju i me teraa da napisham mejl i iskoristiv chatgpt, dali im e gajle ako go koristis ili ne? ova bese onlajn za customer support jas sega zavrsiv vtoro intervju i dali ima veze ako koristev chatgpt za da napisham email? onljan bese za customer care
Искрено не знам дали им е гајле, јас кога почнав да работам го немаше чат гпт. Но не ми ни треба, знам да пишувам со деловен англиски мејлови.
Jas bev na vtoro intervju i me teraa da napisham mejl i iskoristiv chatgpt, dali im e gajle ako go koristis ili ne? ova bese onlajn za customer support jas sega zavrsiv vtoro intervju i dali ima veze ako koristev chatgpt za da napisham email? onljan bese za customer care Mi rekoa vo tekov na nedelava deka ke mi dzvonat either reject or accept.. ali navistina nemozam da cekam navistina sakam ova da go rabotam od doma uzivancija... A tebe kako ti odese? Mene mi rekoa deka angliskiot mi bil mnogu dobar deka vokubalarot mi bil dobar i deka ne mi se slusal ruskiot accent (na prvoto intervju) sea na vtorovo isto i zborev na angliski mislam deka dobro bese ama imase i momenti koga se bunev po malku i najmnogu mi e zal sto ne mi tekna nikakvi prasanja da ja prasham bidejki sve mi odgovori ona i taka... dali ima veze ako ne gi prasas skoro nishto? (i prativ mejl posle nekoe vreme mi tekna prasanje a i ona samata mi rece deka moze toa da go napravam)
Секако дека им смета да користиш chat gpt, за време на интервју! Кога јас бев на Openday, ни даваа тестови некои со прашања, имаше дечки што бараа одговори на мобилен, и ги опоменија, да не речам дисквалификуваја
Da ama ova bese online i kako i da e bese ednostavna poraka ova mozam odma da go naucam ama sto bi bila poentata da go ucam pred vreme ako ne mi ne ni primat aha ama ova moevo bese online i bese ednostavna poraka sto moze bilo koj da ja nauchi vo rok od 5 minuti
Барем тоа е сега лесно и мислам дека веќе фирмите проверуваат дали се користи AI и им пречи зошто ќе те сметаат потенцијално за некомпетентен или за мрзелив, тоа за нив е red flag. Но може и си оставил добар впечаток па ќе те примат. Во секој случај со среќа и пиши ни што си направил кога ќе имаш одговор.
haha odlicno za tebe ama ja seuse neznam dali ke me primat ovaa rabota za start bi mi bilo perfect za mene imam zboreno so mnogu lugje od amerika poradi prethodna rabota, fluent in english sum, snaodliv, multitasking e bez problem poso sum naviknat.... Za zal da imav nekoj da me refferne bidejki procitav deka nekoja imala odlicen angliski vo intervjuto i ja odbile ama posle nekoj ja referrnal i odma se vratile po nea
HAHA taka i sestrami mi zbori poso i ona e vo customer support ama navistina ne mi e gajle podobro toa ke go rabotam nego li neso drugo poradi personalni pricini
Customer Care Representative - Hybrid... treba fluent in english i nz sto drugo bev na vtoro intervju pred 2 dena i se plasam poso ja sakam rabotava navistina