Jas rabotam remote i rabotata ne e losa super e, uslovite se i povekje od dobri. Jas sum mnogu zadovolna edinstveno sto ne mi se svigja e smenata. Zavisi do licnosta no na momenti se osekjam izolirana vo najdobriot del od denot.
Devojki aj ve molam kazete nekoja firma za rabota od doma,ostanav bez rabota preku 50 oglasi prativ nikoj ne mi vraka ..
Како тоа првиот дел од плата го пуштаат на почеток на месец, а вториот дел од плата во преостанатиот дел од месецот? Тоа значи на рака го даваат едниот дел?
Сакам да се пријавам во TaskForce, но се плашам од интервјуата што се. Дали некој од прилика може да ми каже прашања кои ги поставуваат?
Зошто да се плашиш? Ништо нема да изгубиш ако пробаш. Не памтам баш, но генерално на прво интервју повеќе те прашуваат за тебе општи прашања, искуство, едукација. Памтам ме прашаа која ми била најдобра критика што сум ја прифатила како совет. На второ интервју помалку прашуваат, повеќе тие ти кажуваат нивни политики. Аплицирај и не се плаши, само опуштено. Им недостигаат работници, критериумите не им се како што им беа пред неколку години. Можеш и ЛП да ми пишеш ако имаш и други прашања. Среќно
Спреми се за интервју на англиски за почеток тоа е битно. Јас кога бев ме прашаа за плата, нормално си ја кажав очекуваната и истегнаа фаца и јасно ми беше колку е саат. А притоа ми потенцираа дека не бара работата никакви компетенции туку само англиски за старт значи барале некој за минималец да се нафати. Не поминав на второ интервју за по некој месец да ми понудат преку други луѓе ама за 30К не им одам. Сега може нудат повеќе тоа беше пред 2 год.