Taskforce

Discussion in 'Барање работа' started by GirlLove, Aug 3, 2023.

1. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Дали не мислите дека вештачката интелигенција ќе замени огромен број на вработени во компании како Таскфорс?

2. General

General Нов член

ohlala and Loveland like this.
  3. Loveland

Loveland Нов член

4. General

General Нов член

Po eden den dva treba da ti se javat

Loveland likes this.
  5. christi

christi Истакнат член

Здраво, дали може да споделиш колку е плата за billing associate?

6. nikita777

nikita777 Истакнат член

Здраво, дали има некој од вас што пробал да аплицира на моментално активните огласи на taskforce проблем со аплицирање? Пробувам неколку денови по ред, откако ќе пополнам се и кликнам submit, страната врти доста долго време и не ми ја праќа апликацијата.

7. Loveland

Loveland Нов член

Види дали ти е се океј со wifi дома јас аплицирав и океј беше

8. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

А работела некоја како Accountatnt таму? За таа позиција како сте задоволни, плата?

9. Frozen ❄️

Frozen ❄️ Истакнат член

Здраво, по второ интервју дали Таскфорс известуваат доколку си одбиен за позицијата?

10. edonita

edonita Истакнат член

Здраво, дали некој бил на интервју за позициите во Скопје во последниве недели?
    Аплицирав пред 3 недели но не се јавија ... на огласите нема никаква временска рамка до кога трае огласот , чисто за ориентација да не бидеме во исчекување .

11. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Кои позиции? Обично брзо те контактираат.

edonita likes this.
  12. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Здраво, да не знаеш нешто повеќе за оваа позиција или некој друг да не има искуство?

13. edonita

edonita Истакнат член

За Billing associate во Скопје....изгубив надеж дека ќе ме контактираат , иако според мене мислам дека ги исполнувам сите услови... некогаш веројатно треба и среќа .

14. juliajnv99

juliajnv99 Активен член

Zdravo , i jas bev na vtoro intervju no seuste nemam nisto dobieno na meil nit mi se javija.

15. ani23

ani23 Популарен член

Што прашуваат на интервју,прво и второ,може малку подетално?

16. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Која позиција?

17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

А не, не знам.
    Не прашував за мене а личноста не се вработи таму за да ти кажам подетално. Извини :)

18. Overbored94

Overbored94 Нов член

Профилов го направив само колку да пишам овде на оваа тема.

Како некој кој бил вработен и бил дел од Таскфорс 1 година и 9 месеци имам многу што да кажам, а искрено многу малку позитивно од тоа време додека бев вработен кај нив.

Јас бев вработен во Patient/Customer Care Associates, така шо ова се однесува само на тој сектор од компанијата.

Првото нешто за кое треба да знаат сите оние кој се пријавиле/се пријавуваат или планираат да аплицираат за работа, е дека Таскфорс е типичен "sweatshop" тип на компанија, во смисла дека вашето општо слободно време и време за било каква социјализација/дружење ќе биде сведено на апсолутна нула.

Работата како работа за Амерички пазар се сведува на работни смени кој почнуваат најрано во 14 и завршуваат најдоцна во 00, и во текот на интервјуто доколку влезете во 'потесниот круг" што мислам дека не постои оти примаат апсолутно се' и секој што се пријавил макар со средно добро познавање на англискиот јазик ќе бидете прашани дали би прифатиле и работа за викенд. Ако следите LinkedIn, Instagram и останати апликации каде Taskforce се присутни, можете да видите дека компанијата е во постојан процес на барање луѓе за работа, што е од тоа што има нови клиники, но најмногу заради тоа што работата е исцрпувачка и постојано земаат матуранти за работа кој после 2 месеци или нешто повеќе си заминуваат. Да не бидам сфатен дека ова е навреда за матурантите/тинејџерите, работата е општо неподнослива на подолг временски период и треба да се размисли само доколку е последна опција.

Да се навратам. Макар што јас бев вработен remote и работев од дома во секој случај има толку многу повици на ден - во просек 60 повици од кој секој од нив трае минумум по 5-7 минути бидејќи се работи со пациенти во приватни клиники во Америка.

Повеќето од клиниките во кој би можело да се паднете да работите се клиники за потешки заболувања како на пример Канцер клиниките (кој мислам дека се најмногу) каде што на денвно ќе добивате повици каде што некој пациент е многу изнервиран а вие сте како што милуваат да кажат од менаџментот "Ние сме браната помеѓу пациентите и клиниката" и ќе бидете мета на дерења, ќе ви плачат на телефон, ќе ви се јавуваат со информацијата дека близок член од фамилијата им починал и слични ситуации што иако јас работам во Customer Service веќе 8 години, можам да кажам дека иако се ствара имунитет на дерењата и останатите работи, некој повици ќе ги памтам додека сум жив.

Нешто друго со кое можете да се сретнете е дека во Taskforce боледувањата се злоупотребуваат. Ова не е од причина дека некој е безработник, мрзлив или било која друга причина, туку само од причината дека ќе имате тежок Burnout од работата и единствениот начин и излез кој вработените го изаоѓаат е боледување.
    Кога ќе го земете истото ќе бидете константно контактирани од тим лидер од ассистен тим лидер за кога ќе се вратите од боледување (мислам на упатени повици секојдневно доколку боледувањето ви е отворено).

Непотизмот е исто така еден од работите со кој ќе се сретнете. Независно колку ќе се вложите (бидејќи јас се вложив доста), ќе добиете само едно тапшање по рамо и едно браво, но ништо повеќе од тоа. Единствените кој се земени во предвид за унапредување се оние кој се кодоши оние кој се подлизурковци и миленици на менаџментот. Покрај ова јас сум бил и жртва на потецијален (неуспешен) мобинг од страна на највисокиот менаџмент на Patient Care Associates кој ќе го изоставам од постов, заради анонимност.

За на крај би ја спомнал платата, она кое Tasforce го "вади" во новите вработувања иако има статус на "revolving door". Платата која ќе ви ја понудат не треба воопшто да се гледа како примамлива, од причина што доколку ги извадите сите оние ноќни саати плус работа за викенд е еднаква на повеќето други call центри кај нас, додека во однос на покачувањата очекувајте минимални покачувања во првите 2 години и толку и тоа само ако вие го побарате тоа покачување и ултимативно се заканите со отказ, ако сте добри во работата ќе ви ги дадат тие две покачувања и толку, доколку имате грешки во повиците според процедура, заборавете на покачувања (имав колега кој си замина пред јас да заминам кој добил покачување само едно затоа што било колективно и толку).

Доколку имате некакви дополнителни прашања во однос на Patient Care Associates секторот, доколку знам ќе ви одговорам.

Last edited: Nov 19, 2025
    raww, ThrinaMist, Tam4yy and 2 others like this.
  19. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Јас и другарка аплициравме за истата позиција пред околу 2 години и со добар англиски и високо образование не не примија ни двете,така да не би рекла дека секого баш примаат на работа,можеби со врски не знам ама ете ние две бевме одбиени.

troublemaker94, Tam4yy and edonita like this.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Браво, алал да ти е за постот и конечно луѓево да ја дознаат вистината.

Уште еден како мене.

Баш ми е мило што делиме исти мислења и исто сме биле, во иста каша.

Баш сакам уште нешто да прокоментираме заедно.

Tam4yy and edonita like this.