Дали не мислите дека вештачката интелигенција ќе замени огромен број на вработени во компании како Таскфорс?
Здраво, дали има некој од вас што пробал да аплицира на моментално активните огласи на taskforce проблем со аплицирање? Пробувам неколку денови по ред, откако ќе пополнам се и кликнам submit, страната врти доста долго време и не ми ја праќа апликацијата.
Здраво, дали некој бил на интервју за позициите во Скопје во последниве недели? Аплицирав пред 3 недели но не се јавија ... на огласите нема никаква временска рамка до кога трае огласот , чисто за ориентација да не бидеме во исчекување .
За Billing associate во Скопје....изгубив надеж дека ќе ме контактираат , иако според мене мислам дека ги исполнувам сите услови... некогаш веројатно треба и среќа .
Профилов го направив само колку да пишам овде на оваа тема. Како некој кој бил вработен и бил дел од Таскфорс 1 година и 9 месеци имам многу што да кажам, а искрено многу малку позитивно од тоа време додека бев вработен кај нив. Јас бев вработен во Patient/Customer Care Associates, така шо ова се однесува само на тој сектор од компанијата. Првото нешто за кое треба да знаат сите оние кој се пријавиле/се пријавуваат или планираат да аплицираат за работа, е дека Таскфорс е типичен "sweatshop" тип на компанија, во смисла дека вашето општо слободно време и време за било каква социјализација/дружење ќе биде сведено на апсолутна нула. Работата како работа за Амерички пазар се сведува на работни смени кој почнуваат најрано во 14 и завршуваат најдоцна во 00, и во текот на интервјуто доколку влезете во 'потесниот круг" што мислам дека не постои оти примаат апсолутно се' и секој што се пријавил макар со средно добро познавање на англискиот јазик ќе бидете прашани дали би прифатиле и работа за викенд. Ако следите LinkedIn, Instagram и останати апликации каде Taskforce се присутни, можете да видите дека компанијата е во постојан процес на барање луѓе за работа, што е од тоа што има нови клиники, но најмногу заради тоа што работата е исцрпувачка и постојано земаат матуранти за работа кој после 2 месеци или нешто повеќе си заминуваат. Да не бидам сфатен дека ова е навреда за матурантите/тинејџерите, работата е општо неподнослива на подолг временски период и треба да се размисли само доколку е последна опција. Да се навратам. Макар што јас бев вработен remote и работев од дома во секој случај има толку многу повици на ден - во просек 60 повици од кој секој од нив трае минумум по 5-7 минути бидејќи се работи со пациенти во приватни клиники во Америка. Повеќето од клиниките во кој би можело да се паднете да работите се клиники за потешки заболувања како на пример Канцер клиниките (кој мислам дека се најмногу) каде што на денвно ќе добивате повици каде што некој пациент е многу изнервиран а вие сте како што милуваат да кажат од менаџментот "Ние сме браната помеѓу пациентите и клиниката" и ќе бидете мета на дерења, ќе ви плачат на телефон, ќе ви се јавуваат со информацијата дека близок член од фамилијата им починал и слични ситуации што иако јас работам во Customer Service веќе 8 години, можам да кажам дека иако се ствара имунитет на дерењата и останатите работи, некој повици ќе ги памтам додека сум жив. Нешто друго со кое можете да се сретнете е дека во Taskforce боледувањата се злоупотребуваат. Ова не е од причина дека некој е безработник, мрзлив или било која друга причина, туку само од причината дека ќе имате тежок Burnout од работата и единствениот начин и излез кој вработените го изаоѓаат е боледување. Кога ќе го земете истото ќе бидете константно контактирани од тим лидер од ассистен тим лидер за кога ќе се вратите од боледување (мислам на упатени повици секојдневно доколку боледувањето ви е отворено). Непотизмот е исто така еден од работите со кој ќе се сретнете. Независно колку ќе се вложите (бидејќи јас се вложив доста), ќе добиете само едно тапшање по рамо и едно браво, но ништо повеќе од тоа. Единствените кој се земени во предвид за унапредување се оние кој се кодоши оние кој се подлизурковци и миленици на менаџментот. Покрај ова јас сум бил и жртва на потецијален (неуспешен) мобинг од страна на највисокиот менаџмент на Patient Care Associates кој ќе го изоставам од постов, заради анонимност. За на крај би ја спомнал платата, она кое Tasforce го "вади" во новите вработувања иако има статус на "revolving door". Платата која ќе ви ја понудат не треба воопшто да се гледа како примамлива, од причина што доколку ги извадите сите оние ноќни саати плус работа за викенд е еднаква на повеќето други call центри кај нас, додека во однос на покачувањата очекувајте минимални покачувања во првите 2 години и толку и тоа само ако вие го побарате тоа покачување и ултимативно се заканите со отказ, ако сте добри во работата ќе ви ги дадат тие две покачувања и толку, доколку имате грешки во повиците според процедура, заборавете на покачувања (имав колега кој си замина пред јас да заминам кој добил покачување само едно затоа што било колективно и толку). Доколку имате некакви дополнителни прашања во однос на Patient Care Associates секторот, доколку знам ќе ви одговорам.
Јас и другарка аплициравме за истата позиција пред околу 2 години и со добар англиски и високо образование не не примија ни двете,така да не би рекла дека секого баш примаат на работа,можеби со врски не знам ама ете ние две бевме одбиени.
Браво, алал да ти е за постот и конечно луѓево да ја дознаат вистината. Уште еден како мене. Баш ми е мило што делиме исти мислења и исто сме биле, во иста каша. Баш сакам уште нешто да прокоментираме заедно.