40. 000 почетна, по ново. Е сеа има муабети дека изгледа на пола ќе ги осигуруваат новите. А ние шо имавме по 4 години, земавме 47.000. Па види ти.
7+ godini. 45,000 plata. A nekoj sto vlegol pred 2 ili 3 da receme zema isto. Katastrofa, firmata e unakazena. Site odeme za parce leb neli? Nema napredok, nema motivacija, neubava atmosfera (za tie sto se od doma svaka cast, barem ne se vo kancelarija da ja osetat taa negativna energija i valjda im e podobro) loshi odluki, losho menadziranje, nikakva organizacija, nema pokacuvanje na plati podolgo vreme i toa e toa. I da, ke skoknite sega so komentari zamini si shto sedish, da, ke si zaminam samo uste malku da se doredat kockite I da, veruvam deka mozi da se ispravi firmata na noze i da stane povtorno jaka kako na vremeto, samo neka dumaat kako....
Veruvaj deka poseben e revoltot koga ke zaminis bez troska greska i isklucivo radi niv radi TF. I plus, vidi gi 90% od komentarite kakvi se..... Zatoa ne sfakjas
Zdravo na site, da prasam za pozicijata medical coder dokolku ima ovde nekoj sto momentalno e na istata da kaze kako e? Blagodaram.
За стандардот кај нас, посебно Прилеп Битола таа плата е океј, не знам на друго место ксде би земсле толкава плата..
Како ноќна смена ама не е нешто wow, само 50 ден плус од час. Сега брзо имаше многу луѓе што се бунеа за неисплатени ноќни tho. Не бев medical coder, ама имам другари што работеле. Се оди на тренинг неколку месеци, се полага испит и ако положиш добиваш сертификат, ако дадеш отказ пред 2 години од кога си почнал, доплаќаш за сертификатот, а сертификатот е 2000+ евра. Не е тешко ако имаш барем малце познавање од медицина(дијагнози, оддели итн.).
Хахахахаха. Тоа во Скопје не се издржува, па Прилеп и Битола. Во фирмава е доволно да пројдеш 1 година и да бидеш што како е.... 2 години во ред. Се што е над две, ти пореметува организам. Па затоа многу луѓе бегаат. Распрашај се по АГЕНТИ што се над 3 години таму. Втора и трета смена.... Не се зезајте со метаболизмот долгорочно. Не вреди за 45 000,втора смена....
Многу им е убаво Битола и Прилеп Затоа еден тим заедно со се тим лидер си дадоја отказ во Битола и Прилеп. Трета смена е убиство за метаболизам и биоритам. Имам другар што не може да се опорави. Не знам за други градови но во Битола и Прилеп продавачи во супермаркети минимум 40000 земаат. Би сакала уште многу да речам за Шитфорс ама ај да не се расправаме со ХР ботчиња
Kolku e pocetna plata momentalno za Customer Care i od kolku satot e najranata smena , odnosno za popladnevna smena kako odi; dali mozis da biras od kolku satot da ti bidi popladnevna smena?
40.000,не знам како е со осигурување, велеа на пола. Не можеш да бираш смена ни клиент, освен ако немаш пријатели. Можеш пример да се пријавиш за Customer Care, а да лупна за Insurance ili Billing. Работните часови, зависат пред се од клиентот, какви побарувањата има тој.