Jas citav tuka I vo ponovi I vo postari komentari najrana smena 12, pa 13h, pa 14h, pa 15h deka si biras ti, ne go sfakam ova bas. Taka bilo porano i sega ne e, ima promena na vo odnos na smenite ili pak kako sto velis do klientot e?
Тоа со супермаркетите го зборувате од некоја идеална фантазија, затоа што не знаете дека некогаш работат и без слободен ден. И тоа к-15 големо шо го земаат ко што разбрав, вишокот саати во текот на неколку месеци на некој начин се исплаќале со тоа, не со сигурност, ама слушнав од луѓе што работат таму. Зборот ми е, стандардот што го нуди Таскфорс се сосема океј за град како Прилеп и Битола...
Не ама имам другари што работат таму, а немаат ништо друго работено освен тоа. Јас работам по 6 дена во неделата, и еве веќе 23 дена бев без слободен ден и одвај земам 40 илјади плата. А тие земаат од 45 до 55 за од понеделник до петок. Чисти, облечени убаво, под клима итн.... Мислам дека тие услови што ги дава Таскфорс нема да ги најдат ни во фабрика, ни маркети, ни рудници.
Оф златен, во таа кутијата кај што се... Нема воздух, немаат прозори, кај фати климата таму, кај не, не. Имало некоја жена се онесвестувала и идела брза помош. За ВЦ одење само на пауза, ако сакаш да одиш ван пауза мораш да бараш одобрување и тоа е ограничено. Бате, до 55 можеш да стасаш ако фатиш државен празник и ако фаќаш трета смена. Ко ќе врни, попуштала зградата и користеле исечени пластични шишиња од големите и хартии за бришење раце.за да не се изводенел тепихот... Кој покасно мирисал на мувла. Ако мислиш дека таму би ти било убаво и има подобри услови и плата - аплицирај.
Моментално имам бизнис свој и работам оваа работа пошто ми одговараат смените... иначе во некоја друга димензија би подобрил англискио и учел шпански - па би аплицирал.