Jas citav tuka I vo ponovi I vo postari komentari najrana smena 12, pa 13h, pa 14h, pa 15h deka si biras ti, ne go sfakam ova bas. Taka bilo porano i sega ne e, ima promena na vo odnos na smenite ili pak kako sto velis do klientot e?
Тоа со супермаркетите го зборувате од некоја идеална фантазија, затоа што не знаете дека некогаш работат и без слободен ден. И тоа к-15 големо шо го земаат ко што разбрав, вишокот саати во текот на неколку месеци на некој начин се исплаќале со тоа, не со сигурност, ама слушнав од луѓе што работат таму. Зборот ми е, стандардот што го нуди Таскфорс се сосема океј за град како Прилеп и Битола...
Не ама имам другари што работат таму, а немаат ништо друго работено освен тоа. Јас работам по 6 дена во неделата, и еве веќе 23 дена бев без слободен ден и одвај земам 40 илјади плата. А тие земаат од 45 до 55 за од понеделник до петок. Чисти, облечени убаво, под клима итн.... Мислам дека тие услови што ги дава Таскфорс нема да ги најдат ни во фабрика, ни маркети, ни рудници.
Оф златен, во таа кутијата кај што се... Нема воздух, немаат прозори, кај фати климата таму, кај не, не. Имало некоја жена се онесвестувала и идела брза помош. За ВЦ одење само на пауза, ако сакаш да одиш ван пауза мораш да бараш одобрување и тоа е ограничено. Бате, до 55 можеш да стасаш ако фатиш државен празник и ако фаќаш трета смена. Ко ќе врни, попуштала зградата и користеле исечени пластични шишиња од големите и хартии за бришење раце.за да не се изводенел тепихот... Кој покасно мирисал на мувла. Ако мислиш дека таму би ти било убаво и има подобри услови и плата - аплицирај.
Моментално имам бизнис свој и работам оваа работа пошто ми одговараат смените... иначе во некоја друга димензија би подобрил англискио и учел шпански - па би аплицирал.
mene me interesira kade bi mozel da se vraboti mlad covek vo 20ti godini, kade sto ke mu bide i ubavo i ke bide zadovolen i od plata i od kolegi i pretpostaveni. ako imate iskustva ve molam pisete i takvi, razbiram deka postov e za venting za TF, ama osven negativnosti vo site poraki, dobro bi bilo da ima i sovet kade da se aplicira, ako ne vo taskforce. kako sto mozam da zabelezam ima licnosti tuka koi rabotele i si zaminale, taka da sigurno imate soveti kako bi mozel eden bivs kolega da se spasi od pekolot koj go opisuvate sekoj den. ne na site mu odgovara samo da si dadat otkaz, i sto posle otkazot?? ke sedime doma so mama i tato ke cekame da ni zgotvat jadenje?
Мислиш тој не знај како е? Многу убо знај. Џабе му збораш. И не само него туку и на сите кои прашуваат и молат за совети а не прифаќаат. Јас со 3 години работно искуство и не земав ни 40к. Чисто за тој што збора дека се 45-50к платите.
Моментално учам шпански и повторувам англиски се спремам за custоmer service support или represantative од Битола сум па ме интересира како е ситуацијата за овие работни места во смисол услови за работа,плата и т. н. ?
Тој што бара ќе си најде. Еве ти каде што работиш е убаво, па кажи ни. Скопје изобилува со можности за работа за разлика од Битола, пример. А и надвор од МКД има можности. Ние ви кажуваме совреме дека фирмава пропаѓа и да не се лажете. Ама тоа е што е.
Е па затоа добива бонуси и за тоа треба душа да ти излези. Така да, терај си свој филм и не гледај за другар ти, не љубомори. Гледај среди си се ти
zosto olku sarkasticen odgovor ne razbiram.. dosega nikogas ne pisav deka kaj so rabotam e ubavo pa da ti kazam, tuku naprotiv tebe te prasav prethodno dali imas ubavi uslovi pa ne odgovori, najverojatno samo cmajs ovde na femina. inaku jas sum momentalno vo taskforce so 50 iljadi plata i znam minimum 30 lugje so ja zemaat istata plata, a ne sum ni tim lider ni menadzer. isto 50% od vrabotenite vo tf ovde na forumot se ili od pp ili od bt, taka da ne gi interesiraat rabotni moznosti vo skopje, prosto oti ne im se dostapni. vo nekoi gradovi ednostavno e najdobra opcija TF. taka da decki - se duri ne smetate deka e vreme za promena nemojte da pagjate uste tolku vo depresija zaradi tip na vakvi komentari na femina od odredeni napukani ex vraboteni od 2020. dokolku smetate deka bez fakultet i bez kursevi mozete da si najdete podobro platena rabota, smenete si ja rabotata. taskforce e izmislica za akademski neobrazovani lugje, zatoa i menadzerite se tie koi sto se. dokolku vi fakja klikerot, ucete i barajte druga rabota sto ke ve pravi posrekjni.
Таман работа од каде излезе тоа дека љубоморам, само споделувам информации.. Мене таман ми е засега, за понатаму здравје..
ne znam od kade tolku arogantnost vo devojcevo, okej e da si isfrustriran so firmata i menadzment no ne go razbiram sarkazamot so site koi imaat porazlicno mislenje i iskustva od nea. veruvam deka i na tim liderot dusa mu doslo ko si zaminala