Се чудам на толку негативни искуства со фирмава сеуште прашувате што е како е.... значи не ,не е за да пробате и да се разочарате, очигледно фирмава е да ја заобиколите во голем круг и да се поштедите од разочарување.
Мене ми беше last resort за работа бидејќи имам дете и ИТ пазарот е крш веќе 2 години, па морав да се снајдам. Еве уште пробувам да најдам нешто и да бегам. Се надевам дека нема да треба да чекам 30 дена отказен период.
И навистина, украле бонуси, ќе ги кажам само почетните букви на тие. Т, Н и С. Еј, крадат туѓи пари, наместо на работникот, в џеб. Срамота од Господ, бе. Џабе кажуваа дека си дале сами отказ. Нема бегање од вистинта. Се уништивте со крадење, лижење и непотизам. Се најдобро ТФ.
Не е само БТ за, жалење, има и во Скопје, Прилеп и Штип. Допрва, ќе гледаме драма. Тоа е. Никој не сака вака. Полека, полека се ќе се види. Само ние што ја, кажуваме вистината тука, им пречиме. Едноставно, сакаме да спасиме луѓе од пропаст. Ама секој, како сака......
абе некогаш и да слушаш лоши работи џабе ти е, на некој му треба итно работа и овде наоѓа најлесно барем за некој период
Mn otkazi si davaat od samiot menadzment so far… za plata namaluvanje prv pat slusam hahah nemaat nisto spomnato a ako spomnat I’ll be the first to let you know
Ако добро разбрав, голем дел од менаџментот си дале отказ зашо ги викнале и уценувале да потпишат договори на мимнималец и да им го исплаќаат остатокот преку payoneer. Изгледа точно ќе да е.
Игнорирај се што е тука пишано и пробај. Не знам што да кажам повеќе. Само прашај си како ќе бидеш осигуран. Т. Е. Можат сеа се и сешто да ти речат, ама ќе стасаат до кај што тргнаа. Јас да сум ко тебе а бе има дирек в лице да ги прашам, дека се врти муабет дека се нуделе три пакети на сегашни вработени, во врска со плата и осигурување. И дали тебе би те засегнало. И пиши шо ќе ти речат.
Imam prasano od HR za oviee raboti sto kruzat kako muabeti, mi kazaa spekulacii bile i deka vo ovoj moment nemaat info Ako tie nemaat koj ima
Хахаха сериозно веруваш на ХР? А што сакаш да ти речат? Прашај вработени. Пиши точно кои личности ги праша со име.