Јас овој лепак си го користам исто ми е порачан од тему и ноктите обично ми стојат до 3 недели, истиов лепак го има во продавница кај нас кај што продаваат гелови, нокти и др раб само што е многу по скап
Го имам и јас истиот лепак и планирам да го сменам. Стварно стојат ноктите и по 2-3 недели, го имам користено неколку пати. Последен пат кога го користев ми капна лепак на блузата и ми ја изгоре. Направи дупче кај што падна лепакот. Сега некако ми е страв да го користам. Многу јаки хемикалии има, кога ја изгоре блузата замисли што прави на ноктите. Сите тие токсини после во крвта одат. Јас приметувам дека ми се ослабени ноктите откако ставам лепак ама не мислев дека е толку страшно..
Ноктите се мртви, исто како коса. Чим искочи од кожата, нема циркулација. Само да нема контакт со кожата и немаш гајле. Јас на времето со најобичен суперлепак сум ги лепела.
Цело средно носев така нокти. Цел факултет акрил, сега скоро 10 години гел. Единствениот пат кога сум имала проблем со ноктите беше во период кога немав ништо вештачко, еден нокт престана да ми расте, најверојатно некаква инфекција. Од сите видови на вештачки нокти и лепаци никогаш не сум имала реакција.
550 денари За брза пресметка множи ја цената со процентот како децимална бројка, со 0.18 во случајов. Ако е 30%, тогаш со 0.30 Ако е 5% данок, тогаш со 0.05
Делиш со 100? И ја си поделив така, а Chatgpt вика со 118 да се делело.. За потоа во друг чет да рече со 100
Да, или за побрзо и поефикасно го множиш со децимален број одма. Он топик: Добив две награди од Тему. Ама да ги подигнам треба да направам сметка од 2000 денари, и тоа да купам само од одредени производи. И, производиве ако обично беа 500-600 денари, сега се над 1000. Е*ење во здрав мозок.
Дали сериозно незнете процент да пресметате, што се учи во основно? чет џипити го прашувале за процент не бе, какви затупени генерации допрва ќе идат, неверојатно
Ок, сакам да се осигурам Не смее? Неписмени сме така е И токсични генерации многу ги има али јбг, некој неписмен, некој токсичен, и така.. И незнам незнам дека е незнам
Не знам кај да се препознаам дали токсична дали неписмена. Еве ти категоризираше. Праша совет, ти дадов совет. Да не го прашуваш Chatgpt ти кажав како се смета, гледам имаш дилема дали 100 дали 118. Вака се смета наједноставно, а ти како сакаш. Ако не сакаш повеќе совет не прашуј.
А кај прашав ја? Фала Богу сум учела, ме зачуди зашо 118 вика, не сум до толку бе да не знам ова.. Али не ни треба да се оправам на форум дал знам дал не знам. Сешто може да мислите. Убав ден.
Stignuvaat pratkite od Temu po redoven pat ,se plaka nesto plus DDV ili kako ? Stigaat pratkite od Temu ,3 imam na pat ,se plaka neso DDV ,stignuvaat p[o redovna linija ,ako nekoj ima info neka pisi Stigaat pratkite od Temu ,3 imam na pat ,se plaka neso DDV ,stignuvaat p[o redovna linija ,ako nekoj ima info neka pisi