Не е било вака никогаш и нема да биде. Нема опција странската фирма да ти го плати данокот да додадена вредност во мк. Тему ниту било која фирма не ти подмирувале ддв за пратки над 22 евра. Ако не си платил значи те рипнале, не се позамарале за твојата пратка бидејќи на неа нема сума колку е. Треба на секој поединечно да бараат доказ. А не значи дека тему ви го плаќал данокот
Си пишуваше на тему убаво само не можам да го најдам сега. Не може на ни еден до сега да не му наплатат ддв, ќе се пријавеше бар еден дека го чарџале. И ако толку и е на државата до ова ддв ќе си наплаќаа на сите нарачки преку 22€ а не само по случаен избор. Ама ајде живи били па видели што ќе биде и од ова чудо
Шо се дешава во Тему пратка никако да стигни ,сто пред 10 дена дека е завршена со царина , само не е предадена на курир ...1 месец ,порано за 2 недели стигнуваа...не е ажурурано или ,има некоја искуство ....
Ma nemoj gi mrzelo pari da sobiraat. Tie gledaat na sekoj mozen nacin da priberat za kradenje da ima I ne odbegnuvaj, daj da vidime sluzben vesnik kade e objavata!
Леле како ме скара мислиш мене многу ми е битна пратката од тему за некој непознат лик на форум Службениците од пошта многу им е гајле за данокот и што ќе прибирала државата. Она иде таму да пие кафе и да си заврши побрзо работа да мафне пратките, ќе се замара една по една да ги гледа нема грешка. Иста плата ќе земе она на крај на месец. Зашто да си отвара работа. Сега ако ги стргнат и им вршат надзор нормално ќе се разработат. Типична пракса во нашата земја.
Беше предлог, а сега предлогот е излезен во службен весник и на крај пишува Стапува на сила за 8 дена. Не знам, нека каже некој правник поточно. Мене вака ми личи дека е завршена работа.
Ova e samo predlogot zakon. Ne e donesen i ne e objaven vo sluzben vesnik. Ova drugovo neznam od koga e bidejki ne e toa sto treba da e. Eve sto e objaveno na 27mi. http://www.slvesnik.com.mk/arhivira...0CaFIW_3Lq0nRX5QFc_aem_98YdViwLB4noWg_V0wB5nA Ne ja razbiram potrebata od sirenje na lazni informacii. Plus javno i oficijalno ke bese objaveno.
дали на некој му има всушност стигнато пратка преку imile?? од 20.10 вака дека е кај курир некој совет?
Дали некој има направено нарачка на 5 ти октомври а да му стигнала? Претходниот пат за 2 недели стигна овој пат доцни а за понеделник ми требаше пратката.
Мене , достава вршат брза пратка до сега сум имала лошо искуство со нив арогантни се плус ме терале сама да си ја зимам пратката Имам пратка од 7ми сеуште не е стигната
Да да беше заглавена кај нив, реагирав на тему дека касни и дeка некој период нема воопшто ажурирање, прво ми дадоа као извинување некој купони а ја у меѓу време си ги контактирав imile.. ако сеуште не е замена од брза пратка тогаш пиши им меил на imile
И јас порачав тој период околу 7ми, ми ја доставија на 22ри. Во последно се во рок од две недели ми стигнува.
Дали некому му стигнала порака од ЕЛС дека наводно ќе треба да подигне пратка во наредните 33 часа? Нигде ги нема еве 3 дена пројдоа.
За пратки над 22 евра ќе биде исто ко и досега, колку што разбрав, нема да се плаќа за царинење. Па тогаш зошто толку узбуни, јас и онака досега претежно порачував по 22€+ за една пратка. Ќе си порачате повеќе работи, не е страшно. Ми има стигнато порака да очекувам да ме контактираат за достава во рок од 33 часа и обично истиот или наредниот ден ми се јавувале. Јави им се ти.