Дечки, за да нема забуни, може ли некој да потврди дали е усвоено плаќање ДДВ за пратки до 22 евра или се уште не е ?
Ама данокот е за сите, и за тие до 22 евра. Значи за секоја пратка што влегува. Во пракса, воопшто не верувам дека ќе се почитува целосно, ко до сега.
Од Брза пратка, пишуваше преку iMile. Прв пат од тука ми стигнува и најдолго чекање 3 недели, инаку од els, via post, one m ми стигнале за 2 недели.
IMile gi prevzema els, denes mi donese els i rece kurirot deka brza pratka ne gi nosi veke od imile tuku oni gi prezemale. Inace @CooperD eve denes e 4ti mi stigna pratka od 11evra, kaj ti e ddv-to sto go najavuvase na 4ti lazno?
Go smeniv brojot a cekam da mi stigne naracka Ima opcija da go iskontaktiram kurirot za noviot broj i dali voopsto bi mozela da ja podignam?
Едино да почекаш да видиш од кое карго ќе треба да ти стигне па да се јавиш да објасниш ситуација и да видиш како да ја преземеш пратката
Леле колку смешно. Еве се валам од смеа неколку часа неможам да ти одговорам. Ту колку си паметна. Не успеав да ти пуштам тебе лажна најава. Ме надмудри. А над 22 евра плаќаш данок? Како што е сегашниот закон кој важи неколку години
Jas imam samo adresa nemav vneseno tel za da ni se javat.Kako ke mi stigni pratkata od temu imam samo adresa