Не се плаќа ништо, џабе празни муабети. 5 страни прочитав и само тоа па тоа, олку ќе било, толку ќе било. Повеќе ги збунивте другите отколку што им помогнавте. Еве ја официјалната страна Царинска Управа - Мали пратки, ако има нов закон, тука ќе биде променето.
Еве на 4 ти една била на царина, проверена, денес искочила од царина слободна. Така да џабе лажна узбуна, бар засега.
Некој да пише каде точно се наоѓа базата на Вип пошта Маџари кај триангла негде, треба да подигнам пратка. Немаат нит некаков знак таму, погрешен таг ли имаат на гугл мапс за адреса, дава некоја адреса Темко Попов, ама тоа е станбена зграда нема таму Вип пошта... Аман едно пакетче цел месец го чекам, конечно денес стигнало, ужас.
Dali nekoj znae koja kurirska sluzba e Imile ?I kako odat se preprakaat nekoj dr gi prezema ,brza dostava imaat ?
Dali znaete kade e distributivniot centar i kade moze da se prasa za pratka? Veke stoi deka e tamu edna nedela a ne e dostavena
Здраво, Имам пратка од Тему испратена преку M-ONE со тракинг број VIPxxxxx кој треба да го испорача ВИП пошта. Пратката веќе неколку дена е со статус "Picked up by customs clearance company", односно подигната од страна на царина, меѓутоа не мрда и никако да ја проверат. Дали некој има идентичен случај со M-ONE / VIPxxxxx пратка да дреме на царина без да ја прегледаат и колку време?
Јас имав ваков случај, 5-6 дена стоеше така и ги контактирав Temu customer support, брзо после тоа ја подигнаа и денес ми стигна (после 3 дена од подигање)
Јас не знам само дали ги расклопуваат и склопуваат или проверуваат дали функционираат пратките. Да не можат пратка пристигната 10 дена да ја процесираат. Ги оптеретија малку и им се збрлаве шпедицијата.
Мислам дека до каргото е проблемот, изгледа не одат редовно на царина да ги соберат пратките. Од мое искуство, Вип пошта е најлошо и најбавно карго.
Во принцип би требало да помине "Checked/Released by customs" па потоа да се трансферира кон поштенскиот оператор. Вака не можат да ја земат за достава пошто не е помината низ царина. Ако е веродостоен тракингов, се разбира.
Дали имате враќано пратка? Гледам има опција за враќање, но прашањето ми е дали ви имаат вратено? Прифатено е барањето и треба да ја носам во карго или курир ќе ме побара да ја земе според барањето?