1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.703
    Допаѓања:
    266.138
    Осеќам еден ден пола Тему ќе го нарачам.

Последна измена од модератор: 8 ноември 2024
    На Mumoftwo30, spacegirl92, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    2.710
    [QUOTE="CameliaMiller,

Осеќам еден ден пола Тему ќе го нарачам.[/QUOTE]

Ма да имав поише пари, сигурно ќе потрошев 200-300 евра на прва нарачка. хахахахах
    Сега сум на 1100, со тоа што едно откажав оти не било достапно, ако сум сакал да чекам-ќе доцнела цела пратка. Па го откажав и ми ги вратија парите. Одвај чекам да заработам денар поише и пак да нарачам глупости. До душа, па и не се бе глупости! Има стварно јаки нешта! Еве тетратка сакам :D

Последна измена од модератор: 8 ноември 2024
  3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Затоа што прочитав еден куп рецензии каде што им повлечувале пари од тему и после нарачките, исто дека се инсталирале некои вируси со инсталирање на нивната апкикација, дека посигурно било плаќање со paypal, ова ти зборам за во Италија, и чисто прашав дали некој од вас имал некои непријатни ситуации..и фала ти што ме просветли како се плаќало. Од такви како тебе форумот не ми се отвара..

На Трагедијаупмм и Antebellum им се допаѓа ова.
  4. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.929
    Може нарачувале и од дупликат сајтови. Доста популарен метод е за собирање инфо од картички. А и не дека би ме чудело истото да се случува и на оригиналниот сајт.
    Еве јас немаше да нарачувам ако морав да внесам картичка. Добро е што има опција за пејпал.

5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    2.710

Глеј... Можеме да читаме колку сакаме. Наше е дали ќе веруваме на тоа. Всушност, тоа е интернетот општо, не само за ова. Не може тебе Тиму да ти земе пари од картичката и тоа да заврши така. Имаш извештаи, имаш банка, имаш докази... Не живееме во камено доба за да не можеме да увидиме дека нешто се случува и, следствено, да реагираме за тоа. Живееме во дигитално време. Секако, твое е дали ќе си земеш дополнителна картичка која ќе ти биде само за онлајн-пазарување, за која ќе плаќаш дополнителни суми месечно (за одржување и слично).

Јас, на пример, повеќе од 10 години нарачувам од АлиЕкспрес, речиси откако стана достапно. НИКОГАШ сум немал лошо искуство. Еднаш само имав нарачано производ со смешна сума (too good to be true) и тоа беше МОЈА грешка, не на АлиЕкспрес. Откако не ми беше ни спакуван за да се испрати, приметив, им пишав на луѓето што работат во грижа за корисници, испратив докази и во истата минута си ги добив парите назад. Но, тоа ми беше лекција дека, пред да нарачам, десет пати треба да проверам од кого нарачувам. Не е АлиЕкспрес, ниту Тиму, еден продавач. Си има продавници и треба да гледаме од каде пазаруваме. Лесно се препознаваат скамерите, ама луѓето тоа не го прават, па затоа читаме такви рецензии по нет. Мислам, што да очекувам од луѓе кои нарачуваат платно за ѕид, а очекуваат дека ќе им стигне цел регал за у дневна? Тоа се грешки на купувачот, не на платформата што нуди продукти. Или, пак, има случаи каде нарачуваат рафт(ови): на сликата главна гледаат рафт од 5 нивоа. Долу си пишува дека цената е за едно ниво. Кога им стигнало само едно, одма реагираат ALERT, SCAM!, а всушност они се виновни што не внимаваат што нарачуваат. Идат до толку што очекуваат да платат 100 денари за производ кој, во реалност, чини 10.000.

Како и да е, јас тебе никаде не те тагнав ниту, пак, мислев на тебе кога пишував. Јас зборував општо, за целата фама со Тиму. Стварно изгледа како да сме ја откриле Америка а, во суштина, станува збор за нешто толку секојдневно и веќе видено. (Секако де, сите работи стигнуваат во едно, лимит за нарачка и слично...)

На CameliaMiller, Анела- и lovely91 им се допаѓа ова.
  6. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2019
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    19
    Дали на некоја и стигна пакет од Тиму??

7. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    3.127
    Уште првата не стигнала, јас си направив втора нарачка со новогодишни ствари:wasntme:. Се надевам на време ќе стигнат.

На CameliaMiller и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    2.723
    Нарачав 9 работи, ќе ви јавам кога ќе стигнат :D

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sahira

Sahira Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Dali na nekoj mozebi i stasa pratka od temu

10. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.747
    Мислам дека уште е рано да стигаат. Бар уште недела дена т.е од наррдна недела би требало да почнат

11. PurpleUnicorn222

PurpleUnicorn222 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Kako odi plakanjeto na Temu, za nas shto nemame nikogash naracuvano vaka onlajn?

12. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    1.572
    Исто е за сите, со картичка си плаќаш

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    7.727
    Креираш профил на страницата и внесуваш што ќе побара: лични податоци, адреса на живеење, телефон, број на картичка, важност на картичката и бројчето од позади и е-маил на кој ќе ти стигнуваат известувања за пратката и потврда за платена порачка. Пред да почнеш да пазариш да си пресметуваш убаво во денари. Некои страници има во денари, некои во евра, некои во долари.
    На некои порачки можеш да видиш ако има оставено слика или видео како препораки, лоши или добри коментари ќе си разгледаш убаво. Обично се подесува на страницата најпродавани, најдобро рангирани производи... Најважно е да ги прочиташ коментарите пред да направиш порачка.
    На секоја страница за пазарување имаш опција за враќање на производ, за договарање со продавач, за враќање пари ако не ти стигне пратката до одреден период...
    Не знам што друго не ти кажав..

На Анела- му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.747
    Во група на фб има ваков коментар. Колку е точно не знам ама може некој проверил и знае дали може така Screenshot_20241108_200700_Samsung Internet.jpg

15. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    7.727
    Не е точно. Немој да си порачувала вака!

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.747
    Не не таман работа не би нарачувала вака, него мислев да не нарачувал некој па да сподели

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    2.923
    Јас на 5ти нарачав, пратена е завчера, ќе видиме кога ќе стигне

18. PurpleUnicorn222

PurpleUnicorn222 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    E fala tiii premnogu, a kakva kartichka koristite, obicna ili Visa, PayPal?
    Nemam nikogash narachuvano zatoa me interesira, edinstveno imam vo NLB e sega dali bi trebalo da se vadi nekoja posebna ili?
    Fala odnapred

19. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    7.727
    Пејпал нема кај нас па јас за пазарење на нет користам обична дебитна Visa Mastercard. Не ги поврзувај овие страници со картици на кои имаш многу пари. Обавезно да си направиш и Интернет банкарство ќе си имаш апликација која одма ќе те извести за трансакции (одлив или прилив) на пари, па ако ти е украдена или изгубена а некој ја најде и почне да ја користи ќе можеш одма да се јавиш да ја блокираат.

Не можеш да порачаш без да внесеш картичка, нема врз основа на што да ти ја процесира нарачката. Немој ниту во најлош сон да си порачувала по тие Фб групите.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Дали има царина на нарачкиве ? И што ме советувате, имам сметки во две банки. Во едната немам приливи, само ја одржувам. Да си ставам пари на таа сметка и да нарачам?

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.