Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    177
    Не, истото ми се случи со бројот и мене, не може да се добие.

2. 20cm

20cm Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    37
    Ова изгледа српските фирми се главни за логистиката и они посредуваат со нашиве карго фирми. Мислам дека единствено ELS кај нас имаат директен контакт со Temu.
    Да им пишеме на овие M One да не ги користат VIP повеќе ако стварно фирмата им е крш. Другите карго компании за ден два после пуштања од царина ги превземаат пратките, на овие VIP 10 дена им требаат.

На MeowMeow, АничеБананиче и Cutiepie123 им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    16.962
    Добра си чим не се Вип пошта, ќе ти стигне..

Се откажувам официјално више од нарачување.
    Поентата на Тему беше доставата да е навремена и брза.

Брза пратка ги преземаше до сеа кај мене од iMile, Виа пост башка си беа ко самостојно, а сеа последно се појави некое ново QTEXPRESS кое соработува со Виа пост.

Виа пост убедливо најажурни и најбрзи се, тоа можам да кажам.

И воопшто не е исто, и преку iMile и Брза пратка пребрзо ама буквално пребрзо ми стигаа, ова со Вип пошта веќе е ненормално. Месец дена бе..
    Не е ниту до гужвите и празниците.

20251217_170259.jpg

4. tropic123

tropic123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Pogresno pisuvate, ne e tolku do vip posta kolku do M ONE tie se zanikade i premnogu spori
    Stom pomine carina MONE , transfera il milsped treba da podignat pratkite I dostavuvaat do glaven magacin I od Tamu kargoto podiga I dostavuva poratkite. Vo slucajot sto pisete MONE se tie koi se uzasni
    Ja ednas letovo poracav I preku nit mi pratija I pomina carina I povekje od 2 nedeli sedi nepodignata ..im pisav na support barav so agent da zboram I taka mi objasnija deka MONE treba da ja dostavi do vip posta , vip posta ne moze da podigne nikakva pratka od carina .. otkako ja zedoa I stigma do vip posta za 2 Dena mi ja donesoa doma
    Moze ne se ko els za odma naredniot den da ja donesat no za predolgoto cekanje ne sevtie krivi tuku MONE

5. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    3.820
    Истиот проблем го имам...

Се согласувам, ајде може повеќе да се обратиме некаде

Зошто воопшто работат и дали воопшто работат е прашање

На Cutiepie123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tropic123

tropic123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Nz, Jas samo ednas poracav od temu I po vip posta bese I otkako stigna kaj niv brgu mi ja donesoa
    Sakav da kazam deka ne e do niv kolku sto e do MOne
    I Sega Edna komsika ceka pratka preku niv e I sedi 10 na Dena nepodignata od carina

На АничеБананиче му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 20cm

20cm Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    37
    Една пратка пратена со ВИП ми стоеше на царина 10-ина дена, откако конечно ја превземале на следењето се гледа дека уште цела една недела ја шетале од магацин до магацин додека да ја достават.

Што царината е завршена и е испратено барање за подигнување кодот за следење станува активен на ВИП страната. Така да барањето е доставено и до ВИП. М-Оне мислам дека се само шпедитерска фирма и воошто не ги чепкаат пратките туку само вршат логистика.

8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    16.962
    Чим еднаш само си порачала, значи не си баш запознаена. Преку 70 пати имам порачувано, така да многу добро ми се јасни работите.

Не ги брани Вип пошта, они никакви беа и пред Тему. Знаеме сите колку беа "ажурни" со пратките од Зара.

Не може да не е до нив проблемот, коа сите од нив се жалат, па и се кријат, на телефон уопште не креваат, тотално недостапни.

А за царинење, зарем коа се више на царина, потоа ослободени од царина, немаат понатака должност нашиве карга да превземаат одговорност?

9. tropic123

tropic123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Ne, ne kakvo branenje ,jas za sebe si kazav deka zac2 Dena mi ja donesoa otkako stigna kaj niv vo.magacin
    A za Ona otkako ke pomine carina ne ste vo pravo pa I 100000 naracki da imas napraveno. Kargo od carina ne podiga pratki tuku speditori ko transfera mone imile i nz koi se drugite I potoa nosat u magacin od koj kargoto zema pratkitebi nosi vo nivni magacin...a stom pomine carina ke se pojavi brojot za sledenje u kargoto pa pisi kreirano, podignato, nepodignato itn
    Ja od temu eden komplet poracav togas I ic ne mi se dopadna materialot katastrofa polyester ko plastic I I'm go vrativ nazad, mislam deka els dojdoa, samo se zeznav I mesto na smetka pobatav ko credit da mi gi vratat i seuste Tamu sedat..gledav nekoi raboti sto mi trebaat no kaj nasvistite poeftini

Nit gi branam, nit napagam no MONE se najnesobni
    Moze na temu na nekoj agent da pisete da vi blokiraat MONE da ne vi prakjaat po niv..taka taa komsikata mi kaza , se zalela nactemu od niv iagentot i rekol Dali da blokira Mone ,za sleden pat da ne se prakja po niv
    Pa vie Kako sakate taka mislete I pravete Kako vi odgovara

10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    7.675
    Јас 4 пакети чекам од М Оне,и никаде го нема,што е работава?!

11. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    84
    Јас 3 имам , им се жалам на тему меѓутоа ништо користат само чатбот автоматски пораки.Пробав да контактирам и оператор меѓутоа ист одговор демек следиме што е како е ќе ги исконтактираме за побрзо да ти ја достават пратката и ми даваат купон 20% попуст.Се обидов да им речам да не ми пуштаат повеќе преку М оне ама не можело бидејќи автоматско било доделувањето на пратките во зависност од големината и видот на пратќата...

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.714
    Допаѓања:
    9.552
    Кое карго доставува за iMile пошта?

13. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.062
    Нарачав на 8ми декември и се уште не е мрднато
    Каргото е преку Трансфера
    Што е работата ќе чекаме ли еден месец

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.804
    Допаѓања:
    35.882
    Од 20ти Ноември чекам, цел месец веќе.. ужас.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  15. asimoska

asimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    12
    Вип пошта за достава во Центар каде се наоѓа?

16. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    3.820
    Има некој од КИСЕЛА ВОДА да ми пише?

17. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    84
    Исто и кај мене од 8 ми преку трансфера , и им пишав на тему викат дека утре треба да е на авион.Па ќе видиме...

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.469
    Допаѓања:
    82.274
    И мојава пратка многу заглави, ми отидоа новогодишните украси изгледа. :doh:
    Сега и да стигнат до крајот на месецот сеедно ми е, ми спласна и еуфоријата и желбата. Ми збоктиса од чекање, ме фати цел месец.

19. Cutiepie123

Cutiepie123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    71
    Денес ми стигна пратката од м оне нарачана на 26ное после три дена стоење по магацини, има надеж.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    177
    И мене, преку М-ОNE со КаргоЕкспрес денес ми пристигна, нарачана на 27ми ноември, порака дека е кај карго компанијата добив на 15ти.

На MeowMeow и Cutiepie123 им се допаѓа ова.