Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    174
    Dali nekoj ima naracuvano ramki za ocila pa vo optika da ste stavile stakla? Ako da,dali se ubavi ramkite,mnogu eftini,diskutabilno e za kvalitetot

2. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    5.649
    Да, ми ставија во оптика стакла. Рамките да, лесни се ептен, баш пластични. Мене ми се за резерва и по дома само секако па не ги носам често, за секој ден носење што знам веројатно би се оштетиле полесно.

3. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    29
    Dali i kaj nekoj se ima ova sluceno ili momentalno e taka tri pati po red mi dava kako e predadeno od carinata? Screenshot_20260107_135003.jpg

4. Sanja_A

Sanja_A Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Од винцето ти се мешаат статусите. Ајде прочитај уште еднаш:
    - Подготвено
    - Проверено
    - Пуштено
    Све је исто на ,,П'', само њега нема.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    180
    Мене ми се има случено вака, не знам од која причина, веројатно некоја грешка при tracking update, но си стига секако во рокот :)
    :D:D пишува три пати се предава на царина на различен датум, а идентично време, не кај зелената линија, над и под неа, претпоставувам за тоа е прашањето :D:D

На Sanja_A и Indigo Candy им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.688
    Допаѓања:
    23.824
    Вака сега, изумив дека го исфрлив стариот број веќе не го користам, ама на нарачкиве ми стои тој, веројатно таму кодот ќе ми стигни... ќе ми прават проблем за да си земам пратките, отрпилика следам на тракинг до каде е, ќе појдам да си земам... или чаре како да го средам ова?

7. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    29

Не зборувам за горната линија со статусите.
    Зборувам за долниот дел каде што истиот статус „се предава од царината“ се појавува три пати со различни датуми.
    Тоа ми е прашањето.
    Значи не е виното , апликацијата ја врти истата фраза како грамофон

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.077
    Допаѓања:
    82.563
    Смени го бројот во податоците на Тему, заради идните нарачки, а кодот го пуштаат од каргото, така што ќе можат да ти пратат код на новиот број, претпоставувам.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    75
    Ќе ја покажеш нарачката од апликацијата тоа ваљда е доволна потврда дека ти си нарачал пошто само ти имаш пристап..

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.204
    Допаѓања:
    8.735
    Ако бараат код, директно во карго веројатно и на нов број ќе ти пратат порака. Само носи лична карта со тебе. Немам искуство ама логично ми е да можат на лице место нова порака да ти пратат.

11. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    3.645
    Мене за последниве 2-3 нарачки не ми ни побараа код... Преку Виа Пост беа

12. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    180
    Јас те сфатив на што мислиш, don’t worry :) И мене ми се има случено неколку пати истото да ми го пишува, еве screenshot, грешка некоја при апдејт веројатно, си стигна пратката околу недела после последниот повторувачки апдејт. Така што не се секирај :)

Прикачени фајлови:

• IMG_1906.jpeg
      IMG_1906.jpeg
      Големина на фајлот:
      187,1 KB
      Прегледи:
      8
    На Sanja_A му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nikola+

nikola+ Нов член

Се зачлени на:
    22 август 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    И мене ми стигна денес ваков мејл. И ги пополнив документите и ги пратив. Во меѓувреме ми се јавија за да ми кажат дека мора да бидат пополнети сите документи од мејлот. Ми рекоа пратката ќе стигне за 10-15 работни дена.

Ова е нешто ново за мене, но си реков ок, само да ја добијам пратката. Малку контрадикторно тоа што пишува
    "сите давачки и трошоци за оваа пратка се веќе покриени", а после дека ако не пратам мејл во брзо време дека ќе треба да платам за лежарина.
    И се е тоа во ред, но нешто што не можам да сфатам е што сега за статус на пратката стои DELIVERED, а не стигна до мене.
    Ова ми е пресомнително, но веќе е надвор од работно време, да не ѕвонам.
    Мејлот е од адреса pult@intime.mk, што личи дека е официјална, но зошто стои статус како да сум ја добил пратката?

Те молам кажи како помина ти, јас почнувам да паничам, да не се работи за злоупотреба на лични податоци.

14. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    5.939
    И јас имам пратка за која ми пишаа имејл и ми се јавија вчера, ама им реков дека в понеделник ќе им ги пуштам документите. Во меѓувреме, и мене на Амазон ми пишува дека е delivered, баш ми беше чудно.

Инаку, вторпат ме контактираат вака за пратка од Амазон, и исто тогаш ги пополнив и им ги пуштив документите, не требаше ништо да доплатам, само не се сеќавам дали и тогаш вака однапред ми пишуваше дека е delivered.

Така што, имајќи го предвид претходното искуство, мислам дека ќе е ок и сега..

На nikola+ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikola+

nikola+ Нов член

Се зачлени на:
    22 август 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ОК, фала ти, ова ме охрабрува дека е во ред. Ќе те известам што има.

Но, чудно што по втор пат треба да пополнуваш, а веќе им имаш дадено полномоштво (за во иднина).

16. Sanja_A

Sanja_A Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Не се замарај, ќе стигне. Им се брлави апликацијата со тракингот. Или пак на царина почнале три пати мери, еднаш сечи. :)

17. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    5.939
    За секоја нарачка посебно важи полномоштвото, не е еднаш и засекогаш :)