За то претходно што ве прашав, од ЕЛС дојде тој шоферо збунет како сум го немал бројот не знам што, му реков еве ти лична карта да видиш дека сум јас и тоа паковката кај што е пишаното го пресековме му го дадов да го однеси во администрација таму да си средат, па му реков ако има нешто проблем да ми ѕвони, ама веќе 2-3 дена го нема значи во ред е..
Еј, знае некој кои производи можат да се нарачаат за да се добие опцијата „плаќање при достава“? Посебно се обележани?
Znae nekoj da kaze koj prskja kod? I se javile od kargo ekspres I i rekle imas pratka od temu , otisla i barale kod a nikakpv kod ne I stignsl..I I rekle donesi kodot pa ke podignes , I'm rekla pa pratete mi kod taka od kargo rekla, toa ne e moja rabota I Sega od Kade da najde kodot, koj prakja kodot , nisto ne I stignalo na brojot Po kargo expres prvpat I stignuva pratka od temu I vekje cela nedela sedi u kargo pratkata Kade da se obrati, ovie beter i od vip posta
Нека провери на Вибер во Business Inbox дали има пристигнато, обично таму ги праќаат од Тему. Ако нема, речи дека немаат ни на Вибер ни во смс и да пратат пак. Ако не сакаат и тоа, во апликацијата на Тему има слушалка горе десно тоа ти АИ чет бот од Тему и види прашај го шо ќе ти одговори.
Никогаш, не гледам потреба да ти бараат. Кодови само, ама еве за последната пратка не ми ни побараа тоа. Што им беше изговорот, за што им треба? Баш е сомнително...
Ау, од кое карго ова? Како што знам не смее да бараат вакви информации, не е законски. Имал ли друг вакво искуство да пише?
ELS. Poim neam, i jas se zbuniv. Ama, dozovliv, posho site sho bevme/cekavme za pratka - site dadoa Si vikam, da ne e nesho novo od UJP
Па тоа е почнато веќе, ја мислам... Е, сега, дали ние плаќаме на сѐ при достава или, па, си е вклучено веќе во цената што ја плаќаме - поим неам. Јас досега добив 2 пратки (не од Тему, ама од странство) и не ми ги царинеа... Преку обична пошта ми стигнаа.
На 4ти јануари направив нарачка. Денес ми ја доставија, експресно беше подигната од аеродром и ја добив после 1 ден откако беше подигната од аеродром. Преку трансфера, со тракинг број што започнува на ELT.
Знае некој зошто ми е вака? Секогаш после тоа дека е испратена ми било дека е во авион а сега ова со temu warehouse прв пат ми се јавува.