Неверојатно е тоа колку галама може да направи ТикТок и социјалните медиуми, воопшто. Скроз истите работи како на АлиЕкспрес, да не речам работи кои горе-долу ги има во сите џиџи-миџи продавници, нам ни се чинат ко да се којзнае што. Сѐ е тоа лажи-пара. Добро, има нешта кои не можат да се најдат секаде, плус често се начекуваат подобри цени. Сега има да стане гунгула во Мк. Мене ми е жал за АлиЕкспрес
Мене ми е жал за Македонска Пошта. Тие што беа директори до сега намерно ја растураа, па сега приватни фирми ќе прават пари. Ебати лоповите!
Разгледав шо има. Доста слични работи со Али, да, само ко шо гледам испораката е побрза. Јас не сум возбудена за Temu. Јас го чекам Shien.
Разликата е во доставата, од АлиЕкспрес некогаш и заборавам дека сум нарачала воопшто нешто бидејќи поминале месеци, некогаш и нема да стигне. Temu стига за 2 недели, и работите што си ги порачал стигаат заедно во пакет, не одделно како од Али едно сега другото по еден месец и повеќе..
Дали имаш нарачувано од ова shien? Ме интересира во други држави дали има и колку е шипингит? Сега го отворив гледам горе доле исто е ко овие тему и али. Облеката им е само доста поефтина.
Не. Зато и реков дека го чекам. Као препознава локација дека сум МК, ама кога внесуваш шипинг држава ја нема нашата. И така тажам и ја чекам. Таму алиштата се ефтинки и има секакви. На Тиму и Али не наоѓам ни приближно како таму шо наоѓам. Само шо засега на Шиен ми е најбезбедно да си гледам оти не можам да нарачам.
Јас имам порачано многу работи од таму, особено алишта и све што ми има стигнато е баш како на сликите. Шипингот над 100€ е бесплатен, инаку мислам дека се плака околу 1000-1000 и нешто за шипинг доколку не ја направиш таа сума.
Даа има убави работи, за облека. Гледам има достава за ЦГ и шипингот ми е 23€ а над 120€ е бесплатен. Затоа ме интересираше дали и во другите држави е така или за секоја различно. Само кажи ми за фустани дали мерките им се точни? Мислам дали да се водам по тие мерки што им се пишани
Јас ова за Малта ти кажувам таму е така над 100€, и ми стигаа во рок од 5 дена мах. Инаку направи си screenshot од некое парче облека и стави ги на Тему можеби ќе ти искочи и таму истото.. јас секогаш така правам, во делот за скенирање на слика и одма ми излегува или истото или некогаш воопшто го нема но исто така знае на Тему да е поевтино тоа и обратно.
Зошто немам прозор за да нарачам? Еве ставив прозводи во лиса и сега? Најдов, ми требаат минимум 900 ден за нарачка
Мора да имам апликација за да нарачувам, прв пат ми е па да не утнам а и како се клика сето тоа? се плаќа со картичка нели
Не мора да имаш апликација, тоа што ти се допаѓа го отвараш бираш величина, боја што и да ти бара и ставаш во кошничка. Мене секогаш ми давало допонителен попуст кога ќе ставам во кошничка, и на крај плаќаш со картица.
Јас преку 10 email-а им пратив на шеин да пуштат достава до Македонија. Опседната бев некој период за алишта од таму, еден куп имав ставено во кошничката, и секој ден проверував дали има промена дали е ставена Македонија, се разочарав дека ја нема, и ја избришав од телефонот апликацијата. А од Тему си имам порачано некој стварчиња летово кога другарките беа во Хрватска, и се што ми стаса беше исто како на сликите. Сега чим има до Македонија достава, да си продолжам со пазарењето значи.