Јас ги добив првите 2 нарачки одеднаш. Поточно, ми се јавија дека ќе се доставуваат од понеделник, ама дека може да одам да си ги земам денес ако сакам. Две нарачки поделени на 10 пакети, секој пакет посебно го внесуваат во систем, па ми стига смс со код, јас треба да им го кажам кодот за да ми го издадат пакетот. Спојлер
Ќе се надоврзам само , воздухот во Македонија е канцероген , и врапчињата го знаат тоа , па што останува за другите работи . Убаво е што некој не потсетува на овие работи , меѓутоа , мислам дека сите знаеме дека во Македонија ретко што е наше домашно производство . Баш пред некој ден одам во КАМ да купам чварки . Читам српски производ . Така да , сума сумарум , останатите производи кои ги купуваме во Мк и даваме неколку пати поголема сума на пари , доаѓаат погодувате - од Кина . Е сега , или е канцерогено или не е , зависи каква среќа ќе имате . Јас нарачав некои ситници кои овде би ме чинеле Бога Оца , веќе се стигнати на аеродром , сега чекам достава до дома , па ќе видиме каков ќе биде квалитетот , што состојки има и слично ( не се витамини кои се земаат со орална суспензија , меѓутоа доколку имаат некои својства кои се потенцијално канцерогени , ќе ги фрлам ) . Единствено што се радувам е на четката за масажа на скалпот и дозерот за hair infusion , тие две највеќе ми требаат .
Првата сеуште ја немам добиено, веќе нарачав втора. За првата пишува дека е во Македонија, па девовиве би требало да ми ја донесат.
Стигна пратката уште сабајле. Само бидејќи во 2 беше поделена, првиот пакет дојде. Битно пижамите за цеце и сталажата стигнаа @Antebellum до кај си со папучите?
За болдот.. знаеш ти дека се во македонија е произведено во кина? Знаеш дека канцер дишеш? Ама нема да дозволам за она што можам да го платам за 250 денари во Базаро да ми наплатат 2500.. ДА истиот производ е таму и тука !!
Devojki ve molam slikajte sto vi stignalo ,da poracam i jas ako e se kako na slika.Pofalete se so ubavite raboti,i so zdravje i ubavo da vi sluzat,
Значи, и Адидас (и вашата омилена Zara) имаат фабрики во таму некои си земји. Не ми е тоа поентата. Очигледно не можеш (или не сакаш) да ме разбереш. Во поскапите нешта сигурно нема да ставаат рандом евтини материјалчиња што само на лик потсетуваат на она што треба вистински да биде. Не можеш ти да очекуваш од чизма која ти ја донеле од Кина за 500 денари дека ќе биде направена од не знам каков висококвалитетен, проверен материјал. (едит: ова дури и од искуство ќе го потврдам. Супер имитација на еден бренд за чевли имам купено, ги носев неколку пати и тоа само на свадби и слично, значи не сум одел со нив, се одлепија цели, одеднаш. За споредба, истите чевли по редовна цена, оригинални, траат 10+ години.) Дали мислиш дека на производите они ќе напишат точно од што се направени, и дека ќе потенцираат дека има штетни состојки? Нема шанси. Се согласувам со тоа дека и тука од продавници купуваме свашта. Но, ако чварките се од Србија, не значи дека се лоши. Зошто тоа го споменуваш? И кај нас има „брендови“ кои шиткаат свашта у производите, не викам ја дека не е точно тоа. Крај краева, цената си кажува сѐ. Во однос на „ситници кои овде би ме чинеле Бога Оца“: кои се тие ситници? Секојдневно листам и ништо посебно (во однос на цена) не ми остави впечаток. Истите нешта ги продаваа(т) на фејсбук за исти пари. Баш масажер глеав, оној пиштол-масажер што е. Скроз иста цена, само што преку апликацијава нема да платиш достава а, од друга страна, мораш да исполниш лимит и да чекаш минимум две недели. Влечки, чевли, чешли, шноли, ташни, несесери, четки, топчиња, послужавници... Сѐ тоа го има со децении наназад. Не знам низ Мк, ама сум бил во огромни трговски кинески центри во Белград, Ниш, по Црна Гора, Грција... Е сега, дали е 10 или 5 денари, може едино тоа да менува нешто. Ама, ако ти треба, ќе го купиш за 10. Тука правиш нарачка од глупости кои, реално, никад нема да ти требаат, ама ќе ти задржат внимание. Тоа е целта, маркетингот е таков. За другите: не треба да ме разберете грешно, дека сум против ова. Јас, исто така, чекам нарачка. Постојано нарачувам онлајн јас, зависен сум од тоа. Секакви глупости имам купено. Мене само ми е прејако што во 2024 година се направи волкав бум за апликација каква што постоела со години и години наназад. Не знам како може банални прашања да се поставуваат по групите на фејсбук: кај ќе стигне нарачката, кога ќе стигне, зошто се дели, ќе плаќаат ли царина, колку е доставата, се доплаќа ли карго, исти ли се како на сликата и ред други баналности за кои, ќе повторам, не ми се верува дека циркулираат во онлајн-светот. Тоа само покажува (потврдува!) на какво ниво сме како нација. Од српските групи-луѓето припаѓаат за вазна за цвеќе, за гравирано ланче со буква. Мислев дека сме многу понапредни во еден ваков онлајн-свет. Ама, изгледа се лажам. Затупавени сме биле. Едит 2: Парадоксално, имам производи во кошница за втора нарачка. Но, ќе чекам Black Friday, можно е да дадат некои дополнителни снижувања. Ве советувам да причекате малку, ако не ви е хитно.
Јас вчера направив нарачка,денеска ми стигна меил дека пратката е разделена на 3 пакета од кои 2 се веќе испорачани. Кога би ми стигнале дома производите?
Бумот не е за апликацијата туку за тоа колку брзо стигаат нарачките. Со оглед на тоа декамене од Али ми стигна нарачка од јули направена бидејки поштата ни е каква што е.
Не е точно. Не е поради тоа бумот. Гледам, читам по групите како коментираат, ко да е измислена топла вода.
Секој со својата радост. Мене ми е битно дека стига брзо. Ако има нешто што ми треба а го нема тука или е 1000 пати поскапо ќе си нарачам.
Инаку кога сме кај шминки, со години порачувам едни тушеви за очи од али и се екстра, имам нарачано еднаш и маскара со тушот исто ми се погоди, и куп ув гелови и лакови.и Моливи за очи нарачува, и бронзер, и тие за корен боите и све ми се погодило, некои со години ги нарачувам исти а се живо џабе.
На многу им е нејасно бидејќи се научени на Али, а овде дека ептен брзо стигаат и дека ги праќаат заедно и затоа им е чудно. А тиму е релативно нова, скоро 3 години функционира