Зошто 8 нарачани производи ми ги поделиле на 4 разни пратки? Таман се израдував дека сѐ наеднаш ќе си земам, сега едно по едно ќе ми носат ситници.
Кај мене пратки што беа разделени стигнаа заедно во ист пакет, не се базирајте многу на тоа што е напишано и до каде е пратката. За пратка што пишува дека е на царина ми ја донесоа дома, пратка за која цела недела пишува дека е во магацин уште ја нема. Јас верувам дека и во каргото е хаос и треба да имаме малку трпение. Во просек се ми стигнало од две до три недели.
Никаде. Нема уште кај нас опција за кодови и други разноразни промоции што ги има по други земји. Се добиваат и бесплатни производи некаде, не само кодови. Јас кога се регистрирав сум избрал Америка, и од старт на „тркало на среќата“ добив 2 бесплатни производи, и тоа даваше избор на баш убави работи, до 10 долари од производ, али кога избрав се што сакам да нарачам, отидов checkout и сфатив дека уствари морам да сменам регион и оп, бесплатните производи исчезнаа, како и банерите за промоции и слично. Исто така, кај нас не се достапни сите производи што се достапни во други земји, има многу поскапи работи што се продаваат (100-150 евра производ), кај нас ги нема, не знам зошто. И за крај, има многу производи кои во Америка се 5-6 долари поевтини отколку кај нас (за тие над 900 денари зборувам)...
Здраво, на tracking ми пишува дека претката ми е во магацинот на Еко Логистик. Дали може да одам јас да си ја подигнам или мора да ги чекам да ми ја донесат?
Ќе треба да чекаш да ти јават. И јас бев да ја земам им кажав дека треба да идам на патување, ми кажаа дека не може мора да чекам тие да ми се јават и ми јавија наредниот ден, кога веќе не бев тука, и им кажав да ја остават во базата.
Мене ми даде тркало каде што добив 3 производи за 690ден. Производиве катастрофа, посебно ако купам поевтино ми иде.
Здраво, да прашам дали имал некој ваква случка? На ЕЛС страната пишува “Јавено на курир за прием”. Што да правам? Ќе чекам уште не е проблем, но кај сите стигна брзо кај мене еве уште малку 1 месец како нарачав. Пред некој ден направив уште една нарачка таа веќе стигна во Скопје и во магацин си ја пишува.
Читав во групата на фб за Тему што е, една жена има иста случка и им се јавила во Еко Логистик и кажале дека демек не е стигната во Македонија.
Тоа јавено на курир е дека е помината ба царина и се чека да се превземе од царина и мојата пратка ја чекам скоро месец уште така пишува
Ми стигна пратката поделена на 2 дела, вчера и денес едно по друго ми ги донесоа, а порачано на 23ти ноември. Добро е и кога курирот ти е комшија. Инаку сѐ супер задоволна сум. Спојлер
Жено, со здравје да си ги шеташ папучите многу ти се фенси. Јас моите попуфлести си купив 154 денари, ама како ми се погодија...